Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Smetanový květáček zapečený s brambory

0.0
Smetanový květáček zapečený s brambory

Potřebné ingredience

1 květák, brambory, smetana ke šlehání, tvrdý sýr, různé bylinky, hladká mouka

Postup přípravy

1. Květák i kolečka brambor uvaříme doměkka obvyklým způsobem.

2. Na dno zapékací misky naskládáme kolečka brambor a na ně dáme vrstvu květáku rozebráného na malé růžičky.

3. V misce si rozmícháme smetanu ke šlehání s jednou vrchovatou lžící hladké mouky a s bylinkami dle chuti, např. tymián, kmín, oregáno, rozmarýn. Můžeme přidat sůl, pokud jsme brambory i květák nevařili v příliš slané vodě.

4. Smetanovu směsí přelijeme květák s brambory a nakonec nasypeme vrstvu strouhaného sýra.

5. Pečeme při 200 stupňích, 20 minut zakryté a 10 minut odkryté.

Dobrou chuť.

na dno zapékací misky dáme kolečka vařených brambor

...na brambory květák a přejileme smetanovou směsí

vše zasypeme strouhaným sýrem a dáme péct

.... a máme hotovo, dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie