(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Smetanový květáček zapečený s brambory
Potřebné ingredience
1 květák, brambory, smetana ke šlehání, tvrdý sýr, různé bylinky, hladká mouka
Postup přípravy
1. Květák i kolečka brambor uvaříme doměkka obvyklým způsobem.
2. Na dno zapékací misky naskládáme kolečka brambor a na ně dáme vrstvu květáku rozebráného na malé růžičky.
3. V misce si rozmícháme smetanu ke šlehání s jednou vrchovatou lžící hladké mouky a s bylinkami dle chuti, např. tymián, kmín, oregáno, rozmarýn. Můžeme přidat sůl, pokud jsme brambory i květák nevařili v příliš slané vodě.
4. Smetanovu směsí přelijeme květák s brambory a nakonec nasypeme vrstvu strouhaného sýra.
5. Pečeme při 200 stupňích, 20 minut zakryté a 10 minut odkryté.
Dobrou chuť.
2. Na dno zapékací misky naskládáme kolečka brambor a na ně dáme vrstvu květáku rozebráného na malé růžičky.
3. V misce si rozmícháme smetanu ke šlehání s jednou vrchovatou lžící hladké mouky a s bylinkami dle chuti, např. tymián, kmín, oregáno, rozmarýn. Můžeme přidat sůl, pokud jsme brambory i květák nevařili v příliš slané vodě.
4. Smetanovu směsí přelijeme květák s brambory a nakonec nasypeme vrstvu strouhaného sýra.
5. Pečeme při 200 stupňích, 20 minut zakryté a 10 minut odkryté.
Dobrou chuť.
na dno zapékací misky dáme kolečka vařených brambor
...na brambory květák a přejileme smetanovou směsí
vše zasypeme strouhaným sýrem a dáme péct
.... a máme hotovo, dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé