(recept
si oblíbilo 47 návštěvníků)
Pečený lilek se sýrovou krustičkou - opět něco pro milovníky středomořské kuchyně :-)
Potřebné ingredience
2 lilky, grilovací koření na zeleninu, olivový olej, tvrdý sýr
Postup přípravy
1. Lilky nakrájíme na kolečka cca 1,5 cm silná. Nasládáme do pekáčku, bohatě posypeme kořením a pokapeme olivovým olejem. Podlijeme lehce vodou, jen aby se pokrylo dno.
2. Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 40 minut zakryté. Poté odkryjeme a pečeme ještě 10 minut odkryté nebo 5 minut pod grilem.Před koncem pečení bohatě posypeme strouhaným sýrem.
3. Podáváme s italským pečivem nebo s brambory.
Dobrou chuť.
2. Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 40 minut zakryté. Poté odkryjeme a pečeme ještě 10 minut odkryté nebo 5 minut pod grilem.Před koncem pečení bohatě posypeme strouhaným sýrem.
3. Podáváme s italským pečivem nebo s brambory.
Dobrou chuť.
kolečka lilku okořeníme a dáme na pekáč (zapékací misku)
Dobrou chuť.
Další variantou je lilek na grilu. Budeme potřebovat lilek nakrájený na co nejtenší kolečka, olivový olej a několik stroužků česneku, koření na grilovanou zelninu nebo jiné koření, strouhaný sýr. Na plech dáme alobal, pomažeme olejem s rozmačkaným česnekem, poklademe kolečky lilku, okořeníme a dáme pod gril rozehřátý na 250 stupňů. Dávám na 2. pozici shora (3. zdola). Grilujeme 10 minut. Na závěr posypeme strouhaným sýrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ajinkaj
(upraveno)
6. 11. 2015, 19:28
Moc nám to chutnalo, utřela jsem ještě zakysanou smetanu s česnekem a půlku potřela, než jsem dala sýr. Děkuji za recept, lilelk a cuketa, to je moje.
kalimera
(upraveno)
14. 1. 2016, 17:44
@ajinkaj
Moc děkuji, jsem ráda, že chutnalo .
mumlina
(upraveno)
22. 8. 2015, 14:25
vypadá dobře,vyzkouším, nějak nemůžu přijít lilku na chuť, už jsem zkoušela pomazánku i lodičky se zeleninou a sýrem a oboje bylo opravdu hnusné, zkusím tohle Vaše
kalimera
(upraveno)
14. 1. 2016, 17:46
@mumlina
Děkuji, snad bude chutnat .
s-arka
(upraveno)
7. 10. 2008, 5:17
Pavli, lilek muluji, ale takhle jednoduše jsem ho ještě nedělala A přitom to musí být fantastické Nejčastěji ho vcelku krájím na plátky, ale nedokrojím a do zářezů dávám mozarelu a plátky rajčat.Celé pak dam do pekáčku, na dno cibuli na kolečka a ještě podlévám rajčatovou šťávou.Taky dobrota
kalimera
(upraveno)
7. 10. 2008, 10:08
@s-arka
Tak to musím vyzkoušet , lilek miluju . Takhle jednoduše, ho dělali v Tunisku, dávala jsem si ho tam skoro každý den, mňam
s-arka
(upraveno)
7. 10. 2008, 11:00
@kalimera
Tak nám tohle v Tunisku nevařili Ale mám tebe, tak jako by se stalo
kalimera
(upraveno)
28. 10. 2008, 22:01
@s-arka
Ty jsi zlatíčko . A příště zkuste zajet do Tabarky, tam to vaří
kalimera
(upraveno)
13. 7. 2008, 14:16
Ještě jeden tip: lilek skvěle chutná s focacciou od paní Klárky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=19699#diskuse . Je opravdu fantastická .
swift
(upraveno)
13. 7. 2008, 12:34
To musím taky vyzkoušet.
kalimera
(upraveno)
13. 7. 2008, 13:59
@swift
Zkuste, stojí to za to. A písněte, jestli chutnalo. Doufám, že bude . Krásnou neděli .
Nikis.
(upraveno)
13. 7. 2008, 12:28
Výborné Já je krájím na tenčí kolečka a dávám je rovnou na gril, ale jinak to dělám stejně
kalimera
(upraveno)
13. 7. 2008, 13:59
@Nikis.
Děkuji . A dáváte je rovnou na rošt nebo na takový ten grilovací tácek?
Nikis.
(upraveno)
13. 7. 2008, 14:01
@kalimera
Dávám je na plech na tenké kolečka těsně vedle sebe , resp se lehce překrývají
kalimera
(upraveno)
13. 7. 2008, 14:03
@Nikis.
Díky moc za tip .
DášaB
(upraveno)
13. 7. 2008, 12:23
Vypadá to skěle ,takto jsem lilek ještě nedělala Také zkusím Dobrý a asi i jednoduchý
kalimera
(upraveno)
13. 7. 2008, 13:58
@DášaB
Děkuji . Je opravdu strašně jednoduchý a moc dobrý . Já můžu lilky na všechny způsoby. Jestli budete zkoušet, dejte vědět, jak chutnal . Když tak ještě koukněte ke mě do receptů, mám tam i plněný lilek - taky mňamka pro milovníky lilku .