Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 47 návštěvníků)

Pečený lilek se sýrovou krustičkou - opět něco pro milovníky středomořské kuchyně :-)

0.0
Pečený lilek se sýrovou krustičkou - opět něco pro milovníky středomořské kuchyně :-)

Potřebné ingredience

2 lilky, grilovací koření na zeleninu, olivový olej, tvrdý sýr

Postup přípravy

1. Lilky nakrájíme na kolečka cca 1,5 cm silná. Nasládáme do pekáčku, bohatě posypeme kořením a pokapeme olivovým olejem. Podlijeme lehce vodou, jen aby se pokrylo dno.

2. Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 40 minut zakryté. Poté odkryjeme a pečeme ještě 10 minut odkryté nebo 5 minut pod grilem.Před koncem pečení bohatě posypeme strouhaným sýrem.

3. Podáváme s italským pečivem nebo s brambory.

Dobrou chuť.

kolečka lilku okořeníme a dáme na pekáč (zapékací misku)

Dobrou chuť.

Další variantou je lilek na grilu. Budeme potřebovat lilek nakrájený na co nejtenší kolečka, olivový olej a několik stroužků česneku, koření na grilovanou zelninu nebo jiné koření, strouhaný sýr. Na plech dáme alobal, pomažeme olejem s rozmačkaným česnekem, poklademe kolečky lilku, okořeníme a dáme pod gril rozehřátý na 250 stupňů. Dávám na 2. pozici shora (3. zdola). Grilujeme 10 minut. Na závěr posypeme strouhaným sýrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ajinkaj 6. 11. 2015, 19:28
Moc nám to chutnalo, utřela jsem ještě zakysanou smetanu s česnekem a půlku potřela, než jsem dala sýr. Děkuji za recept, lilelk a cuketa, to je moje. (Y)
kalimera 14. 1. 2016, 17:44
@ajinkaj Moc děkuji, jsem ráda, že chutnalo (hello).
mumlina 22. 8. 2015, 14:25
vypadá dobře,vyzkouším, nějak nemůžu přijít lilku na chuť, už jsem zkoušela pomazánku i lodičky se zeleninou a sýrem a oboje bylo opravdu hnusné, zkusím tohle Vaše
kalimera 14. 1. 2016, 17:46
@mumlina Děkuji, snad bude chutnat (Y).
s-arka 7. 10. 2008, 5:17
Pavli, lilek muluji, ale takhle jednoduše jsem ho ještě nedělala ;-)A přitom to musí být fantastické (clamp) (clamp) (clamp)Nejčastěji ho vcelku krájím na plátky, ale nedokrojím a do zářezů dávám mozarelu a plátky rajčat.Celé pak dam do pekáčku, na dno cibuli na kolečka a ještě podlévám rajčatovou šťávou.Taky dobrota (zajic)
kalimera 7. 10. 2008, 10:08
@s-arka Tak to musím vyzkoušet (Y), lilek miluju (pusa). Takhle jednoduše, ho dělali v Tunisku, dávala jsem si ho tam skoro každý den, mňam ^o)
s-arka 7. 10. 2008, 11:00
@kalimera Tak nám tohle v Tunisku nevařili :-@ Ale mám tebe, tak jako by se stalo ;-) (L)
kalimera 28. 10. 2008, 22:01
@s-arka Ty jsi zlatíčko (L). A příště zkuste zajet do Tabarky, tam to vaří ;-) ;-) (hello)
kalimera 13. 7. 2008, 14:16
Ještě jeden tip: lilek skvěle chutná s focacciou od paní Klárky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=19699#diskuse (Y). Je opravdu fantastická (Y).
swift 13. 7. 2008, 12:34
To musím taky vyzkoušet. (Y)
kalimera 13. 7. 2008, 13:59
@swift Zkuste, stojí to za to. A písněte, jestli chutnalo. Doufám, že bude ;-). Krásnou neděli (hello).
Nikis. 13. 7. 2008, 12:28
Výborné (Y) Já je krájím na tenčí kolečka a dávám je rovnou na gril, ale jinak to dělám stejně (Y)
kalimera 13. 7. 2008, 13:59
@Nikis. Děkuji (L) (L) (L). A dáváte je rovnou na rošt nebo na takový ten grilovací tácek? *-)
Nikis. 13. 7. 2008, 14:01
@kalimera Dávám je na plech (L) (L) (L) (L) na tenké kolečka těsně vedle sebe (Y), resp se lehce překrývají (Y)
kalimera 13. 7. 2008, 14:03
@Nikis. Díky moc za tip (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L).
DášaB 13. 7. 2008, 12:23
Vypadá to skěle (clamp),takto jsem lilek ještě nedělala *-)Také zkusím |:o)Dobrý a asi i jednoduchý (Y)
kalimera 13. 7. 2008, 13:58
@DášaB Děkuji (L). Je opravdu strašně jednoduchý a moc dobrý (Y). Já můžu lilky na všechny způsoby. Jestli budete zkoušet, dejte vědět, jak chutnal ;-). Když tak ještě koukněte ke mě do receptů, mám tam i plněný lilek - taky mňamka pro milovníky lilku (K).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie