Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 61 návštěvníků)

Pečené papriky na řecký způsob - pro milovníky středomořské kuchyně

0.0
Pečené papriky na řecký způsob -  pro milovníky středomořské kuchyně

Potřebné ingredience

1,5 - 2 kg paprik (nejlépe slovenských, bílých), panenský olivový olej, sůl, česnek, voda, čerstvé pečivo - nejlépe chléb

Postup přípravy

1. Papriky omyjeme a celé i se "stopkou a semínky" vložíme na plech. Podlijeme vodou, aby hladina dosahovala výšky cca 1,5 cm. Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme cca 30 minut, aby papriky získaly nahnědlou barvu. Po půlhodině papriky otočíme a pečeme dozlatova z druhé strany dalších cca 30 minut. Během pečení by se měla voda, kterou jsme podlévali, vypařit.

2. Papriky naskládáme na velký talíř nebo tác, ochutíme prolisovaným česnekem, solí a olivovým olejem. Olejem i česnekem nešetřete.

3. Podáváme s čerstvým chlebem, který namáčíme do olivového oleje, který spolu se šťávou z paprik a česnekem, vytvoří úžasnou "omáčku".

Dobrou chuť.

celé papriky naskládáme na plech a podlijeme vodou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Marienova 29. 12. 2010, 22:05
Moc děkuji za recept, vážně dobrota jak v Řecku (Y). Manžel sice koukal co jsem to udělala, ale pak mu moc chutnalo (Y) a chválil (Y)
kalimera 30. 12. 2010, 9:57
@Marienova Maruško, jsem moc ráda, že chutnalo (Y). Mějte se krásně a PF 2011 (sampus).
bubík4 22. 5. 2010, 19:18
právě je peču a mooooooc se těším!!!
kalimera 29. 5. 2010, 12:46
@bubík4 Moc děkuji za vyzkoušení (F), doufám, že jste si pochutnali (jidlo) (Y) (hello).
Petra10 28. 10. 2008, 17:49
taky mám v receptech jukněte ,milujem celá rodinka
kalimera 28. 10. 2008, 21:51
@Petra10 Kouknu (Y), taky se po nich můžemem utlouct (zajic). Krásný večer (hello)
onasi 28. 10. 2008, 17:42
áá, pečené papriky kdykoli jakkoli! Takhle je neznám, v Bulharsku je dělají opékané nad plamenem nebo na plotýnce a pak se zapaří a sloupnou, ale česnek a olej, to je stejné. Kvůli trávení ještě petrželka... Pavlíno, jste můj člověk, alespoň chuťově...
kalimera 28. 10. 2008, 20:37
@onasi Díky, Dášenko. (L) Ty loupané taky znám, ale ještě jsem nezkoušela. Co se týče přípravy jídla, jsem člověk líný ;-) a tyhle i se slupkou chutnají skvěle (Y).
Hana1407 30. 7. 2008, 15:37
Pavlínko včera jsem udělala papriky k večeři - mně to moooc chutnalo (clamp) (clamp) (clamp) ale můj manža ohrnoval nos - no nevonělo to masem (N) Chlapi nemají pro tato zeleninová jídla pochopení -teda ten můj :-S Ale já děkuji za inspiraci,byla to mňamka (Y)
kalimera 30. 7. 2008, 19:11
@Hana1407 Děkuji, jsem moc ráda, že jste si alespoň vy pochutnala (clamp). No jo, holt většina chlapů je masožroutů (pst), ještě, že ten můj papá i zeleninku ^o) (flower). (pusa)
belezza 17. 7. 2008, 17:39
(Y) (Y) (Y) (Y) Pavlinko,dopeceno,snezeno!!!!!! Toto jidlo jsme ted bastili v Tunisku -na Djerbe,mnam !!!! navic jsem vse na taliri posypala nastrouhanou mozarelou-supeeeeeer (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
kalimera 17. 7. 2008, 22:18
@belezza Děkuji (L), jsem moc ráda, že chutná. (Y) V Tunisu nám je bohužel nepřipravovali :-|. S tou mozarelou to je super nápad (clamp), vyzkouším :-).
kekina 17. 7. 2008, 11:55
Taky je delam (Y) |:o) |:o) |:o)
kalimera 17. 7. 2008, 15:52
@kekina A jsou super, viďte? (Y) (Y) (Y)
Michaela.Z 17. 7. 2008, 9:46
tohle je vážně lahůdka (Y) (clamp) poprvé jsem je jedla manželovo dědy a mohla jsem se utlouct ;-) (clamp) (clamp) (clamp)
kalimera 17. 7. 2008, 11:54
@Michaela.Z To jsme na tom stejně ;-) ;-) ;-). Člověk by ani neřekl, jak může být tak jednoduché jídlo tak skvělé (jidlo) (zajic) (Y).
Halej 17. 7. 2008, 9:35
Dobrý den,i já bych sem chtěla přispět se svým receptem.Dělám ho již leta a mám ho zase od mého bulharského souseda.Já mám totiž na ty papriky takový fígl,že je nedávám na plech,ale zapnu si plotýnky ( může se dělat na sklokeramické desce a nebo i na plynovém sporáku,když se tam dá litinový plát) a ty papriky jednoduše opékám na plotně.Měly by být skoro celé černé a je to hotový do 10 minut.Pak je nahážu do mikroténového sáčku,kde se zapaří a pak je stáhnu z té černé kůže,jde to úplně samo.Pak je už postup stejný ... čenek,sůl,olivový olej.Opravdu to nemá chybu,moje rodina a všichni známí to milujou (Y)
onasi 28. 10. 2008, 17:42
@Halej ano, ano, to je ono!!!!!!! (radost) (radost) (radost)
kalimera 17. 7. 2008, 9:39
@Halej Děkuji za tip na rychlou a zajímavou obměnu (Y). Pokud už nevydržíme čekat, než se papriky upečou v troubě, určitě vyzkoušíme vaši verzi (clamp). A člověk to málokdy vydrží, když cítí tu vůni z trouby (jidlo)....... ;-)
swift 13. 7. 2008, 12:17
Už jsou v troubě (Y) (Y)
kalimera 13. 7. 2008, 14:02
@swift Jů, tak to je rychlost :-o. Písněte, jak chutnaly :-$. Já se po nich můžu utlouct 8o|.
swift 27. 8. 2008, 16:48
@kalimera Mě chutnaly moc, ale snědla jsem si je sama. :-| Manža radši syrové v salátku.
kalimera 27. 8. 2008, 19:30
@swift Aspoň, že jste si vy pochutnala (radost). No jo, oni většinou chlapi, co není cítit masem, moc nemusí. Nevědí, o co přicházejí (jazyk).
pinquin 13. 7. 2008, 11:53
toto jídlo také miluju již od dětství, my tedy ty papriky po vytažení z trouby ještě svlíkáme - jde to krásně samo - a zbyde jen to úžasné "masíčko" prostě lahůdka...
kalimera 13. 7. 2008, 11:59
@pinquin U nás bychom je nestihli ani svléknout ;-). Už když se pečou a provoní celý byt, tak bychom nejraději pro ně vlezli rovnou do trouby :-D. Krásný den (L) (hello).
bubík4 13. 7. 2008, 11:31
(Y) (Y)TO JE VYNIKAJÍCÍ (Y)
kalimera 13. 7. 2008, 11:45
@bubík4 Děkuji (L). Pokud vyzkoušíte, dejtě vědět, jak chutnalo :-$. Já se můžu po nich utlouct :-p ;-).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie