(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Nezkazitelná roláda za 8 minut
Potřebné ingredience
5 velkých vajec, 12dkg moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, smetana na šlehání, čokoládová poleva
Postup přípravy
Papír na pečení důkladně vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Z bílků uděláme sníh.Žloutky utřeme s cukrem a kakaem a opatrně vmícháme sníh. Vlijeme na papír na plech a pečeme při 250 °C přesně 8 minut! Po vytažení z trouby stáhneme pečící papír a necháme vychladnout ( na jiném plechu, jinak se bude dopékat a následně lámat). Po zchladnutí potřeme ušlehanou smetanou, stočíme roládu a polijeme čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
petulka82
(upraveno)
24. 7. 2008, 18:14
Vy se mi budete určitě smát, ale já potřebuju poradit jak s troubou
Na 250 je super, ale já mám novou, konečně elektrickou, troubu a pořád netuším, jestli je lepší to péct ze spodu, z vrchu, oboje, s ventilátorem... stará plynová trouba tyhle možnosti neměla a já jsem ztracená
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![:^)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/3.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/081026/05/b131902-1224994809.jpg)
martina 527
(upraveno)
24. 7. 2008, 18:28
@petulka82
Dobrý den, smát se nebudu - pokud je to trouba horkovzdušná, tak pečte s ventilátorem( mám pocit, že je to rychlejší a těsto má"všude stejnou barvu", mřížku mám nejčastěji na druhém"patře" ode dna. Jen se podívejte tak po 6 -ti minutách, jestli vám nezačnou černat okraje, pokud ano, tak hned vytáhněte(každá trouba peče jinak) Pokud bude potřeba ještě něco, ozvěte se
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160612/09/b34593-1465715549.jpg)
žingi
(upraveno)
22. 7. 2008, 20:46
pečící papír se vymazává?
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/081026/05/b131902-1224994809.jpg)
martina 527
(upraveno)
23. 7. 2008, 7:59
@žingi
u této rolády raději ano - zkušennost kolegyň z práce, já používám šikovnou podložku ( http://www.hiteko.cz/ - kategorie kuchyňské potřeby TEFLONOVÁ PODLOŽKA NA PEČENÍ na pečení koláčů, cukroví, kuřat, masa, pizzy, ... nahrazuje papír na pečení vydrží až 1000 použití bez použití tuku, teflonový povrch - je super, sílu - spíš tloušťku má jako pečící papír)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080422/09/b10425-1208850916.jpg)
PrachynskaMichaela
(upraveno)
22. 7. 2008, 20:43
NO, NEJPRVE JSEM SE RADILA SE ZKUŠENNOU MARCELKOU JE-LI TO VŮBEC MOŽNÉ UPÉCT BEZ MOUKY A NAKONEC TO RISKLA A JE SUPER
MOC MÉMU MUŽI CHUTNÁ A JÁ ,JELIKOŽ MÁM RÁDA KLASICKOU PIŠKOTOVOU, BUDU JEN SLEDOVAT, JAK KYNEEE
DĚKUJI VÁM ZA NOVÝ BEZVA RECEPT DO NAŠÍ KUCHYNĚ
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![(D)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/28.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)