CUKETA BEZDĚK
Potřebné ingredience
4 menší cukety nebo jedna vééélká
400 g uzeniny ( já dávám míň, je to podle chuti)
1/4 l šlehačky
2 střední cibule
rajský protlak nebo kečup ( já dávám kečup je to chutnější a už se nedává cukr)
cukr jen když dáváte protlak
sůl a olej
Postup přípravy
olupanou a nastrouhanou cuketu vydusíme
v jiném hrnci nebo pánvi osmahneme cibulku a zaprášíme paprikou
do zpěněné cibulky přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou uzeninu a orestujeme
cibulka s uzeninou by měla být krásně osmahnutá
uzeninu přidáme do vydušené cukety a dále ještě dusíme, aby směs zhoustla
Přidáme kečup nebo protlak a zase trošku vydusíme
Přidáme šlehačku a zase dusíme, aby směs zhoustla. Šlehačka se dát nemusí, ale je to s ní jemnější. Necháme přejít varem a dusíme tak dlouho až je hustota podle našich představ. Můžeme jíst teplé i studené. Pokud máte patizon, lze ho přidat.
VČERA JSEM TO UDĚLALA K VEČEŘI, MANŽEL NEPOZNAL, ŽE JE TO Z CUKETY A NAVÍC TO DNESKA PRO VELKÝ ÚSPĚCH MUSÍM UDĚLAT ZNOVU A VÉÉÉLKÝ KOTEL.
DOBROU CHUŤ. :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé