Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Banica, bulharská dobrota

0.0
Banica, bulharská dobrota

Potřebné ingredience

těsto "kory"(jako náhradu lze použít naše listové vyválené skutečně dotenka), 200g balkánského sýra, olej, 3 vejce, 1 velký bílý jogurt, sůl

Postup přípravy

těsto klademe do pekáčku, který jsme lehce potřeli olejem. Na vrstvu těsta nadrobíme sýr a pocákáme směsí vejce a jogurtu. Tento postup opakujeme až do vypotřebování zásob, nakonec vylijeme navrch zbytek tekuté směsi a banicu propícháme vidličkou a rozkrájíme na porce. Pečeme dozlatova.

Je to takový slaný koláč, moc dobrý, postupy přípravy se v rodinách mírně liší, ale výsledek je vždy podobný.

těsto "kory" takto krásně listuje, oproti listovému v něm není tuk, u nás ho ale nahradíme jedině právě tím listovým.

rozdrobený sýr

finální propíchání vidličkou

a upečeno!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

LenkaaWilliam 4. 4. 2013, 10:31
http://bulharskepotraviny.cz/testa.html koukám že tu už bulharské těsta prodávají
karol m 2. 5. 2009, 15:01
Teda, to ze tady najdu srbsku pitu pod jinym nazvem, a to u tebe, to je teda parada. Ja jsem tam dneska k sobe hodila recept s jinym plnenim. Taky vyborne, doporucuji!
PrachynskaMichaela 8. 8. 2008, 8:08
ŇAMI ŇAMI DÁŠO,TAK TÍMTOP RECEPTEM JSTE MI UDĚLALA NEVÝSLOVNOU RADOSTTTT (Y) |:o) DĚKUJI A UKLÁDÁM,TOTO PAPÁNÍČKO JÁ TOTIŽ NEJÍM,ALE ŽERUUU ;-) :-D
šlaufinka 3. 8. 2008, 19:32
Ještě dodatek pro ty co zkusí z listového těsta klasického kupovaného. Rozdělila jsem na pět dílů a bylo na4/5 velkého plechu. Opravdu jsem dělala slaboučké :-o :-o :-o
šlaufinka 3. 8. 2008, 19:29
Právě jsem ochutnala, zkusila jsem poprvé,měla jsem rozmrazené listové těsto a musím říct, že je tomúžasnééééééééééééé. Vyzkouším i s jiným druhem těsta. Dík za inspiraci (Y) :-) |:o) (clamp)
Janci 24. 7. 2008, 22:34
Dášo, (F) receptík vypadá báječně, určitě vyzkouším. Jen se mi nechce použít listové těsto, tak zkusím těsto z tohoto receptu: http://recepty.centrum.cz/recept.phtml?id=7483 Dám vědět jak to dopadlo (D) Napište prosím jaká gramáž je těsto "kory" a kolik je z něj vrstev a jak velký pekáček používáte. ;-) (L) Vypadá to báááječně, tak ať se mi to povede pokud možno napoprvé 8-| (zajic)
onasi 24. 7. 2008, 22:56
@Janci Jani, to jste mi udělala velikou radost! Kory jsou půlkilové, ale pokud chcete dělat banicu kynutou, na hmotnost nehleďte. I pekáček použijte až podle výsledného objemu. Kory jsem dávala v devíti vrstvách, ale skončila jsem jen proto, že mi došel sýr. Je to takový recept, kde není nutno dodržovat přesný předpis, zkrátka vrstvíte a až už nemáte co, přestanete. Pekáček jsme měla o něco větší než rozměry A4. No to jsem skutečně nadšená!!! Recept z odkazu vyzkouším!!! mějte se!!!! (L) (L)
Inka82 24. 7. 2008, 18:13
mňam to by mi moc chutnalo,jen mě napadlo,jestli by to listové těsto nešlo nahradit těstem na tažený štrůdl nebo burek *-)
onasi 24. 7. 2008, 18:16
@Inka82 sláva!!! Ty jsi odbornice! samozřejmě že ano a bylo by mnohem vhodnější než to listové!!! Sabi, máš bod! (Y) (Y) (Y)
Inka82 24. 7. 2008, 18:33
@onasi malý a bezvýznamný co? :-D :-D :-D :-D
onasi 24. 7. 2008, 18:38
@Inka82 tak už to bývá...bod je malý, ale neřekla bych, že bezvýznamný... |:o) (L)
Inka82 24. 7. 2008, 18:50
@onasi ;-) ;-) (dance) (dance) (dance)
zanetkaR 24. 7. 2008, 17:11
vypadá to mooooc dobře... (Y) (Y) (Y) Určitě to vyzkouším,mám takovýhle ňamky moc ráda..Žaneta
kekina 24. 7. 2008, 17:03
Tohle dela v Chorvatsku teta Durda, boze to je taaaaaaaak dobry (child12) (child12) (child12) (pl) (Y)
onasi 25. 7. 2008, 21:52
@kekina je... dneska jsem u našich v kuchařce slídila po dalších podobných receptech... ;-)
adriana1 24. 7. 2008, 11:13
tole dala nase babca v kosovu je to (Y)jo balkanske jidla !kory si vozim zmrazene v cestovni lednici 18hod v ni preziji a pak mam na rok pokoj.je to dobrutak i s osmahnutim porkem (Y)
onasi 24. 7. 2008, 12:28
@adriana1 anebo nasladko jako baklava... teď jsme to jedli v Bulharsku i se špenátem, houbami a vlašskými ořechy (zajic) Kory jsem také nakoupila a zamrazila, v září ještě poprosím babičku, aby dovezla další dávku... (Y)
Niiika 24. 7. 2008, 11:07
Dáška,aký veľký pekáč je potrebný,ak použijem jedno balenie lístkového cesta? Ďakujem,za odpoveď. :-)
Jasminka.B 24. 7. 2008, 12:35
@Niiika ...kupte jsi už srolované natenko rozválené listové těsto...prodávají ho nezamražené a stojí kolem 25 kč...a velikostně se vejde právě na menší plech ... (Y)
onasi 24. 7. 2008, 18:09
@Jasminka.B akorát nevím, jak je silně rozválené... *-)možná by použít šlo, že by byly jen dvě vrstvy :-$
legolka 24. 7. 2008, 17:02
@Jasminka.B ....Jani, kde mají prosím takovéto listové těsto? ...u nás jenom klasika mražená...díky e.
onasi 24. 7. 2008, 11:11
@Niiika jéje, milá Veroniko, abych se přiznala, nevím, no, řekla bych, že je to vlastně jedno, těsto vypotřebujete každopádně a čím bude pekáček menší . tím bude banica vyšší, takže zkrátka nějaký pekáček o trochu menší než velikost hlubokého plechu. Snad jsem poradila správně... mějte se, krásný den! (hello) (hello) (hello) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie