Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

0.0
Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Potřebné ingredience

Na kulatou koláčovou formu : sklenice (3dcl) polohrubé mouky, 2dcl pískového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 2 celá vejce, 3/4 velkého bílého jogurtu (lepší je smetanový), sezónní ovoce (na kostičky nakrájená oloupaná jablka - 5ks, půlky švestek, borůvky, meruňky, atd.), 1 vanilkový cukr, na drobenku půlku másla, hl. mouku a moučkový cukr, lžičku skořice (v případě jablek nebo švestek).

Postup přípravy

V míse rozmícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, bílý jogurt a 2 vajíčka a vše smícháme. Poté nalijeme do koláčové formy, na kterou jsme položili pečící papír. Poklademe čerstvým ovocem (jak má kdo rád, my máme rádi hodně ovoce, je to šťavnatější) a posypeme drobenkou (rozpustíme máslo, přidáme 5 vrchovatých lžic mouky, 5 lžic cukru a eventuelně lžičku skořice). Pečeme při 180st. asi 30min, až drobenka zrůžoví (raději vyzkoušejte špejlí). Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

volvox 23. 8. 2008, 13:49
Dobrý den, tak buchta už se peče, voní, až se zbytek rodiny sbíhá kolem (Y) (Y)trouby :-) (Y) :-). Takže děkuji za super tip. Myslím, že po buchtě se jen zapráší *-) ^o) ^o) ^o). Oldřiška

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie