Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

orechová

0.0
orechová

Potřebné ingredience

pomoooooc

Postup přípravy

može mi niekto poslať recept na dobrú orechovú tortu?Aj krém chcem orechový,dakujem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivi75 31. 7. 2008, 11:28
dakujem pekne,pomohli ste mi,vdaka (Y) (^) (hello)
aweii 31. 7. 2008, 7:15
Já dělám tuto http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7338&user=66945 a tady je krém http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7382&user=66945 Ať se dortík povede a pěkný den (child1) (hello)
Init 30. 7. 2008, 20:55
Piškot - na jedno větší vejce 4 dkg cukru krupice, 3 dkh pol.mopuky a 2 dkg mletých oříšků, míchám lískové a vlašské. Krém - na jeden střední dort 1 a půl másla, dva karamelové nebo vanilkové pudinky svařené v polovičním množství mléka, dvacet dkg mouč.cukru a 15-20 dkg mletých oříšků. Vyšlehat máslo s cukrem, přidat vychladlý pudink a znovu našlehat, nakonec vmíchat oříšky. Včera jsem poprvé místo vanilkového pudinku dala do másla karamelový a je vynikající, chuťově lepší než ten vanilkový.
Jitule67 30. 7. 2008, 20:53
Mám mnohokrát vyzkoušený tento: Ušlehat 6 žloutků, 5 lžic vlažné vody a 15 dkg moučkového cukru. Ze 6 bílků a špetky soli ušlehat sníh. Do žloutkové směsi zlehka vmíchat 10 dkg strouhaných ořechů (oříšky, mandle), sníh z bílků a 15 dkg polohrubé mouky s 1 práškem do pečiva. Formu vymastím sádlem - jen dno, aby boky dortu zůstaly rovné, a vysypu dětskou krupičkou, naliji těsto a zvolna upeču. Špejlí zkusím, jestli je propečený. Nechám asi 10 minut chladnout, pak tenkým nožem odkrojím boky od formy a vyklopím na vál nebo mřížku. Je to perfektní korpus, povrch zůstává rovný, dá se prokrajovat i na slabé pláty a netrhá se, přitom je křehký a chuťově moc dobrý. Tohle množství stačí na formu podkovy nebo klasický kulatý + malý na patro. Krém dělám klasiku pudink, máslo, cukr, rum a příchuť = kakao, vanilka, rum. Zdravím a přeji hodně úspěchů s pečením. Jitka
Jitule67 30. 7. 2008, 20:58
@Jitule67 Ještě bych chtěla dodat, že nepoužívám vanilkový pudink, ale smetanový od dr. Oetkera, krásně voní po smetaně a krém je bílý. A ořechy je lepší rozmixovat, aby neucpávaly špičku zdobičky. Snad jsem pomohla. Jitka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie