(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
orechová
Potřebné ingredience
pomoooooc
Postup přípravy
može mi niekto poslať recept na dobrú orechovú tortu?Aj krém chcem orechový,dakujem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

ivi75
(upraveno)
31. 7. 2008, 11:28
dakujem pekne,pomohli ste mi,vdaka



nahlásit

aweii
(upraveno)
31. 7. 2008, 7:15
Já dělám tuto http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7338&user=66945 a tady je krém http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7382&user=66945 Ať se dortík povede a pěkný den


nahlásit

Init
(upraveno)
30. 7. 2008, 20:55
Piškot - na jedno větší vejce 4 dkg cukru krupice, 3 dkh pol.mopuky a 2 dkg mletých oříšků, míchám lískové a vlašské. Krém - na jeden střední dort 1 a půl másla, dva karamelové nebo vanilkové pudinky svařené v polovičním množství mléka, dvacet dkg mouč.cukru a 15-20 dkg mletých oříšků. Vyšlehat máslo s cukrem, přidat vychladlý pudink a znovu našlehat, nakonec vmíchat oříšky. Včera jsem poprvé místo vanilkového pudinku dala do másla karamelový a je vynikající, chuťově lepší než ten vanilkový.
nahlásit
Jitule67
(upraveno)
30. 7. 2008, 20:53
Mám mnohokrát vyzkoušený tento: Ušlehat 6 žloutků, 5 lžic vlažné vody a 15 dkg moučkového cukru. Ze 6 bílků a špetky soli ušlehat sníh. Do žloutkové směsi zlehka vmíchat 10 dkg strouhaných ořechů (oříšky, mandle), sníh z bílků a 15 dkg polohrubé mouky s 1 práškem do pečiva. Formu vymastím sádlem - jen dno, aby boky dortu zůstaly rovné, a vysypu dětskou krupičkou, naliji těsto a zvolna upeču. Špejlí zkusím, jestli je propečený. Nechám asi 10 minut chladnout, pak tenkým nožem odkrojím boky od formy a vyklopím na vál nebo mřížku. Je to perfektní korpus, povrch zůstává rovný, dá se prokrajovat i na slabé pláty a netrhá se, přitom je křehký a chuťově moc dobrý. Tohle množství stačí na formu podkovy nebo klasický kulatý + malý na patro. Krém dělám klasiku pudink, máslo, cukr, rum a příchuť = kakao, vanilka, rum. Zdravím a přeji hodně úspěchů s pečením. Jitka
nahlásit
Jitule67
(upraveno)
30. 7. 2008, 20:58
@Jitule67
Ještě bych chtěla dodat, že nepoužívám vanilkový pudink, ale smetanový od dr. Oetkera, krásně voní po smetaně a krém je bílý. A ořechy je lepší rozmixovat, aby neucpávaly špičku zdobičky. Snad jsem pomohla. Jitka
nahlásit