(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Moravské zelí z cukety
Potřebné ingredience
Jedna cuketa ,hladká mouka ,sádlo ,cibulw ,cukr krystal ,ocet ,sůl
Postup přípravy
Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubo na nudličky na struhadle . Podlijeme vodou trochu osolíme a necháme přejít jen varem . Cuketa je jemná a pokud by jsme ji dlouho vařili ,tak se rozvaří a bude z ní kaše . Vodu slijeme .
V dalším kastrolku si na sádle na kostičky nakrájenou cibulku spěníme do růžova. Přidáme hladkou mouku . Chvíli osmahneme jížku a přidáme cukr a ocet podle chuti ,jak kdo má rád .
Je to opravdu moc dobré ,mě chutná ještě víc než normální zelí .
V dalším kastrolku si na sádle na kostičky nakrájenou cibulku spěníme do růžova. Přidáme hladkou mouku . Chvíli osmahneme jížku a přidáme cukr a ocet podle chuti ,jak kdo má rád .
Je to opravdu moc dobré ,mě chutná ještě víc než normální zelí .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

basetka
(upraveno)
10. 8. 2008, 14:58
Tak jsem to dnes riskla k nedělnímu obědu
Byl to trochu kokus - pokus
ale výsledek
Jen musím příště skutečně udělat větší nudličky a možná v ruce
Z našeho struhadla byly drobné a cuketa měla skutečně tendenci kašovatět
A to jsem ji vařila skutečně krátce
Díky za zajímavou inspiraci









nahlásit

haninka74
(upraveno)
11. 8. 2008, 8:35
@basetka
Ano je to tak ,nebo třeba jen na kostičky v ruce ,ale výsledek--- chuťově je velmi dobré že ?
Mějte se


nahlásit