Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

***PALAČINKOVÁ BUCHTA***

0.0
***PALAČINKOVÁ BUCHTA***

Potřebné ingredience

1l mléka, 15 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce cukru, 4 vajíčka, špetka soli, ovoce

Postup přípravy

Všechny potřebné přísady smícháme pomocí ručního mixéru, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a následně posypeme ovocem (nám nejlépe chutnají borůvky). Pečeme cca 45 až 55minut při teplotě 200°C (podle trouby a velikosti plechu). Je výborná ještě vlahá i studená!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Peti78 25. 8. 2008, 11:32
Heleno, těsto lijete na vymazaný a vysypaný plech, už js to připsala do receptu :-) jinak velikost plechu je na vás, já nikdy neměla problém buchtu vyndat (Y)
Helka Elka 25. 8. 2008, 1:42
Prosím když se to vylívá na ten plech, má se nejdříve nějak vymazat nebo i vysypat? Tady se to nepíše. *-) a jaký dáváte plech? Obyčejný nízký smalťák velký jako na buchtu? Tady někdo psal, že dal do hlubšího a pak měl problém vyndat. ;-) Dík za radu... H.
Alata 22. 8. 2008, 7:03
Je výborná dělám ji taky , akorát dávám hladkou mouku a těsto leji na plech s kouskem rozpuštěného čerstvého másla.
Peti78 13. 8. 2008, 7:17
Andreo, to musel být manžílek pěkně napnutý, znám to u mého :-) (H) Jano, zkoušela js to i s jahodama a byla taky dobrá, ale borůvky jsou borůvky (Y)
jad 12. 8. 2008, 21:37
Petro, nezkoušela jste to i s jiným ovocem? *-) :-$
Peti78 12. 8. 2008, 18:00
Andreo, opravdu 1,5 hodiny? :-$ ... hlavně, že Vám nakonec chutnala!!! (Y) Simono, vy 55 minut při 200°C? (Y) ... já myslím, že také záleží na troubě a velikosti pekáče, každopádně udělám v receptu drobnou úpravu na dobu pečení (H) Díky (Y)
denny.kal 12. 8. 2008, 21:49
@Peti78 jo jo, fakt 1,5 h, (svatba) stál u trouby a pořád už už....a já ještě neee, pořád to bylo řídky a bublalo to, mám elektrickou troubu, tak nevím *-), mně to chutnalo a (svatba) ne, takže každý má holt jíné chutě (L)
aaaaaaaaaa 12. 8. 2008, 13:21
Péťo, moc Vám děkuji za zveřejnění tohoto receptu. Dnes ráno jsem se do toho pustila, hmotu jsem vyšlehala jen metlou, pekla nakonec 55 minut při 200 stupních. Počítala jsem s těmi 45 minutami, dala do trouby, mezitím mě poplašily některé reakce ohledně délky přípravy, protože jsem měla sjednanou schůzku. Vše se stihlo a moje první pečení dle receptu z MMB proběhlo na 1. :-$ Je to jednoduché, málo ingrediencí a málo nádobí, rychlá příprava, takže maximální spokojenost. Jo a taky moc chutná. (Y) (Y) (clamp) (clamp)
denny.kal 11. 8. 2008, 21:46
Takže, nedalo mi to a zkusila jsem před chvílí jsem vytáhla z trouby. Pekla jsem to přesně hodinu a půl při 180 - 200oC. Těch 45min bylo málo, pořád to bublalo a bylo málo. Nejdřív jsem vyšlehala hodně vejce pak přidala teprve mléko a ostatní, není to pak tak moc řídké. Myslím, že se mi povedla a chutná mi (L)
Peti78 11. 8. 2008, 19:35
To mě mrzí, taková škoda ! :^) mě se vždycky povede, při pečení se dělají takové bubliny a těsto potom připomíná silnější palačinku. Tak snad příště, pokud jste tedy na buchtu nezanevřela (Y)
babanka 11. 8. 2008, 21:39
@Peti78 Bubliny se mi dělali...ale myslela jsem, že to je špatně tak jsem je propíchla ;-) ;-) ;-)
Peti78 (upraveno) 11. 8. 2008, 20:33
Jani, tak jak to dopadlo? ...to je v pořádku, to těsto je hodně řídké, teprve pečením ztuhne!!! (Y) možná zkuste příště ty borůvky obalit v mouce
babanka 11. 8. 2008, 19:26
@Peti78 Ani se neptej(te) 8o| 8o| 8o| koláč jsem musela vyhodit i s plecheme :-D :-D pekla jsem to asi hodinu :-@ na 180st. (pak i víc) a stejnak to bylo syrový....ale na chuť dobrý (clamp) možná jsem měla moc vysoký plech nevím *-) možná byla chyba i ty MRAŽENÝ borůvky *-) no snad to příště dopadne líp :-)
babanka 11. 8. 2008, 14:42
Tak se peče ale nevím :^) mám to těsto nějaký extra řídký a to sem tam dala ještě dvě lžíce mouky navíc...je to jako voda *-) borůvky se mi v troubě slezly do středu *-) *-) no jsem zvědavá co se z toho vyklube
babanka 11. 8. 2008, 14:07
Právě jsem objevila tuhle buchtu. Jdu ji upéct. Napíšu jak to dopadlo (zajic)
Peti78 11. 8. 2008, 8:59
Vážně se jí u vás říká škvára? :-) ..jj, taky nám moc chutná, díky (F) (Y)
danima3 9. 8. 2008, 11:54
jj jak píše paní pode mnou ..u nás se tomu taky říká škvára a jím jí i já, zarputilý odpůrce ovocných koláčů ;-) (Y) doporčuji určitě všem vyzkoušet |:o)
zirafatka 9. 8. 2008, 8:57
ahoj objevila jsem vas receptik a urcite zkusim uz to mam v zalozkach (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
cervenka 8. 8. 2008, 20:38
(Y)děláme ji celý život - říkáme tomu škvára - a nejlepší je teda z borůvek (Y)
lomačka 8. 8. 2008, 17:49
Tak si myslím že to vážně může být dobrůtka,nemam borůvky ,ale dalo byse dělat i z jahod né?, (Y) (Y)
Peti78 8. 8. 2008, 20:25
@lomačka Určitě, z jakéhokoliv ovoce !!! (Y) Dnes js jí zrovna pekla a je to mňamka! (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie