(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
***PALAČINKOVÁ BUCHTA***
Potřebné ingredience
1l mléka, 15 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce cukru, 4 vajíčka, špetka soli, ovoce
Postup přípravy
Všechny potřebné přísady smícháme pomocí ručního mixéru, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a následně posypeme ovocem (nám nejlépe chutnají borůvky). Pečeme cca 45 až 55minut při teplotě 200°C (podle trouby a velikosti plechu). Je výborná ještě vlahá i studená!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Peti78
(upraveno)
25. 8. 2008, 11:32
Heleno, těsto lijete na vymazaný a vysypaný plech, už js to připsala do receptu jinak velikost plechu je na vás, já nikdy neměla problém buchtu vyndat
Helka Elka
(upraveno)
25. 8. 2008, 1:42
Prosím když se to vylívá na ten plech, má se nejdříve nějak vymazat nebo i vysypat? Tady se to nepíše. a jaký dáváte plech? Obyčejný nízký smalťák velký jako na buchtu? Tady někdo psal, že dal do hlubšího a pak měl problém vyndat. Dík za radu... H.
Alata
(upraveno)
22. 8. 2008, 7:03
Je výborná dělám ji taky , akorát dávám hladkou mouku a těsto leji na plech s kouskem rozpuštěného čerstvého másla.
Peti78
(upraveno)
13. 8. 2008, 7:17
Andreo, to musel být manžílek pěkně napnutý, znám to u mého Jano, zkoušela js to i s jahodama a byla taky dobrá, ale borůvky jsou borůvky
jad
(upraveno)
12. 8. 2008, 21:37
Petro, nezkoušela jste to i s jiným ovocem?
Peti78
(upraveno)
12. 8. 2008, 18:00
Andreo, opravdu 1,5 hodiny? ... hlavně, že Vám nakonec chutnala!!! Simono, vy 55 minut při 200°C? ... já myslím, že také záleží na troubě a velikosti pekáče, každopádně udělám v receptu drobnou úpravu na dobu pečení Díky
denny.kal
(upraveno)
12. 8. 2008, 21:49
@Peti78
jo jo, fakt 1,5 h, stál u trouby a pořád už už....a já ještě neee, pořád to bylo řídky a bublalo to, mám elektrickou troubu, tak nevím , mně to chutnalo a ne, takže každý má holt jíné chutě
aaaaaaaaaa
(upraveno)
12. 8. 2008, 13:21
Péťo, moc Vám děkuji za zveřejnění tohoto receptu. Dnes ráno jsem se do toho pustila, hmotu jsem vyšlehala jen metlou, pekla nakonec 55 minut při 200 stupních. Počítala jsem s těmi 45 minutami, dala do trouby, mezitím mě poplašily některé reakce ohledně délky přípravy, protože jsem měla sjednanou schůzku. Vše se stihlo a moje první pečení dle receptu z MMB proběhlo na 1. Je to jednoduché, málo ingrediencí a málo nádobí, rychlá příprava, takže maximální spokojenost. Jo a taky moc chutná.
denny.kal
(upraveno)
11. 8. 2008, 21:46
Takže, nedalo mi to a zkusila jsem před chvílí jsem vytáhla z trouby. Pekla jsem to přesně hodinu a půl při 180 - 200oC. Těch 45min bylo málo, pořád to bublalo a bylo málo. Nejdřív jsem vyšlehala hodně vejce pak přidala teprve mléko a ostatní, není to pak tak moc řídké. Myslím, že se mi povedla a chutná mi
Peti78
(upraveno)
11. 8. 2008, 19:35
To mě mrzí, taková škoda ! mě se vždycky povede, při pečení se dělají takové bubliny a těsto potom připomíná silnější palačinku. Tak snad příště, pokud jste tedy na buchtu nezanevřela
babanka
(upraveno)
11. 8. 2008, 21:39
@Peti78
Bubliny se mi dělali...ale myslela jsem, že to je špatně tak jsem je propíchla
Peti78
(upraveno)
11. 8. 2008, 20:33
Jani, tak jak to dopadlo? ...to je v pořádku, to těsto je hodně řídké, teprve pečením ztuhne!!! možná zkuste příště ty borůvky obalit v mouce
babanka
(upraveno)
11. 8. 2008, 19:26
@Peti78
Ani se neptej(te) koláč jsem musela vyhodit i s plecheme pekla jsem to asi hodinu na 180st. (pak i víc) a stejnak to bylo syrový....ale na chuť dobrý možná jsem měla moc vysoký plech nevím možná byla chyba i ty MRAŽENÝ borůvky no snad to příště dopadne líp
babanka
(upraveno)
11. 8. 2008, 14:42
Tak se peče ale nevím mám to těsto nějaký extra řídký a to sem tam dala ještě dvě lžíce mouky navíc...je to jako voda borůvky se mi v troubě slezly do středu no jsem zvědavá co se z toho vyklube
babanka
(upraveno)
11. 8. 2008, 14:07
Právě jsem objevila tuhle buchtu. Jdu ji upéct. Napíšu jak to dopadlo
Peti78
(upraveno)
11. 8. 2008, 8:59
Vážně se jí u vás říká škvára? ..jj, taky nám moc chutná, díky
danima3
(upraveno)
9. 8. 2008, 11:54
jj jak píše paní pode mnou ..u nás se tomu taky říká škvára a jím jí i já, zarputilý odpůrce ovocných koláčů doporčuji určitě všem vyzkoušet
zirafatka
(upraveno)
9. 8. 2008, 8:57
ahoj objevila jsem vas receptik a urcite zkusim uz to mam v zalozkach
cervenka
(upraveno)
8. 8. 2008, 20:38
děláme ji celý život - říkáme tomu škvára - a nejlepší je teda z borůvek
lomačka
(upraveno)
8. 8. 2008, 17:49
Tak si myslím že to vážně může být dobrůtka,nemam borůvky ,ale dalo byse dělat i z jahod né?,
Peti78
(upraveno)
8. 8. 2008, 20:25
@lomačka
Určitě, z jakéhokoliv ovoce !!! Dnes js jí zrovna pekla a je to mňamka!