(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Dědovy utopence
Potřebné ingredience
8 špekáčků, 4 velké cibule, 4 lžíce plnotučné hořčice, 8 lžic cukru, 1 lžíce soli, 80 ml octa, 240 ml piva, 4 lístky bobkového listu, 8 kuliček nového koření, 16 kuliček celého pepře, 8 malých chilli papriček (nemusí být), mletý pepř.
Postup přípravy
Tento recept mám s pořadu na ČT1 - Kluci v akci a tak jako všechny jejich recepty, ani tento nemá chybu, je to báječné.
1. Špekáčky oloupeme a na každé straně podélně nakrojíme.
2. Hořčici smícháme s mletým pepřem, touto směsí pomažeme prokrojenou část špekáčků.
3. Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Do průřezů vložíme plátek cibule a chilli papričku (já je tam vůbec nedávám a nevadí to)
4. Špekáčky spíchneme párátkem a na těsno je vložíme do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice (párátka ani nepoužívám. Když je dáte na těsno vedle sebe, drží to dobře)
5. Pivo se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu (pozor pivo s cukrem hodně pení) a krátce povaříme.
6. Stáhneme, necháme zchladnout a přidáme ocet.
7. Ještě vlažný nálev nalijeme do sklenice se špekáčky, uzavřeme, necháme v pokojové teplotě vychladnout, pak přendáme do lednice.
Asi tak min po týdnu jsou špekáčky hotové, čím déle tím lépe, ale kdo by to vydržel.
Dobrou chuť
1. Špekáčky oloupeme a na každé straně podélně nakrojíme.
2. Hořčici smícháme s mletým pepřem, touto směsí pomažeme prokrojenou část špekáčků.
3. Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Do průřezů vložíme plátek cibule a chilli papričku (já je tam vůbec nedávám a nevadí to)
4. Špekáčky spíchneme párátkem a na těsno je vložíme do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice (párátka ani nepoužívám. Když je dáte na těsno vedle sebe, drží to dobře)
5. Pivo se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu (pozor pivo s cukrem hodně pení) a krátce povaříme.
6. Stáhneme, necháme zchladnout a přidáme ocet.
7. Ještě vlažný nálev nalijeme do sklenice se špekáčky, uzavřeme, necháme v pokojové teplotě vychladnout, pak přendáme do lednice.
Asi tak min po týdnu jsou špekáčky hotové, čím déle tím lépe, ale kdo by to vydržel.
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

leni0323
(upraveno)
12. 12. 2006, 20:13
ježíííííííííííííííííš, ted jsem dodělala utopence, ale ne dědovy
ale taky dobré, s feferonkou


nahlásit

hornet
(upraveno)
13. 12. 2006, 8:23
@leni0323
No tak vidíte, já tam feferonku nedávám, ikdyž správně do receptu patří. Ale nemáme rádi moc ostrá jídla.






nahlásit

bubík4
(upraveno)
12. 12. 2006, 12:57
Hmmmmmmmmm to zní mooooooc dobře



nahlásit

hornet
(upraveno)
12. 12. 2006, 19:40
@bubík4
Je to vážně báječné. Zkuste to. Martina

nahlásit