Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Letní poháry z ostružin

0.0
Letní poháry z ostružin

Potřebné ingredience

ostružiny, cukr krupice, vanilkový pudinkový prášek, tvaroh, zakysaná smetana, vanilkový cukr, čokoláda na vaření, cukr moučka, hořké kakao, Solamyl nebo Gustin, kousek 100%tuku, piškoty

Postup přípravy

Tvaroh jsem smíchala se zakysanou smetanou a osladila vanilkovým cukrem. Ostružiny jsem povařila s vodou a cukrem krupicí dle chuti. Přecedila přes cedník, abych se zbavila zrníček. Pak znovu nalila do hrnce, přivedla k varu a do vařící ostružinové hmoty jsem vmíchala pudink rozmíchaný v hrnku studené vody, povařila do zhoustnutí a odstavila. Mezitím jsem si do pohárů naskládala na dno po jednom piškotu. Část horkého ostružinového pudinku jsem nalila na piškoty, na to vrstvu tvarohové hmoty, do ní jsem naskládala nastojato po obvodu sklenice piškoty a nalila zase ostružinový pudink. A jako úplně horní vrstvu nalila čokoládovou polevu umíchanou z rozpuštěné čokolády na vaření, kousku stopro tuku (Lukany), trochy moučkového cukru, lžičky hořkého kakaa a vrchovaté lžičky kukuřičného škrobu Gustin. Až čokoláda ztuhla, byla měkká jakoby Nutella. Doma mi poháry pochválili, ale říkali, že by byla dobrá ta čokoláda i jako mezivrstva. Tak mám další tip na příště.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

šlaušek 16. 2. 2010, 14:21
výborné (Y) (Y)
andol 12. 9. 2008, 8:29
moc dobrý (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic)
hanys77 12. 9. 2008, 9:54
@andol díky (hello)
Nasima 24. 8. 2008, 16:21
(F) (F) (F) (L)Zdravím Hanko, dnes jsem dostala další várku ostružin, část dala do mrazáku a druhou jsem udělala jako poháry - dle vašeho receptíku!! Děti byly nadšené..!!! (clamp) (clamp) (clamp) Dávám si recept do oblíbených...!!! (L) (L)
hanys77 24. 8. 2008, 21:45
@Nasima (hello)Také zdravím Alice, moc mě to těší, že pohárky chutnaly :-p a jsem ráda, že jsem někomu mohla pomoct inspirací. Já tu na MMB pátrám pořád a ledacos mi už pomohlo :-) Takže děkuji za chválu a dětem krásný zbytek prázdnin (Y), mějte se hezky (F) (flower)
iva1707 24. 8. 2008, 12:50
teda to vypadá úžasně,hned bych si dala (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
hanys77 24. 8. 2008, 21:47
@iva1707 (hello) Díky Ivi, však vyzkoušejte :-), určo to půjde i z jiného ovoce. Mějte se fajn (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie