(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou

Potřebné ingredience
1 kachna,
500 g jablek,
šťáva z jednoho citronu,
50 ml oleje,
300 ml drůbežího vývaru,
sůl,
pepř,
majoránka.
Rozinková omáčka:
200 g rozinek,
100 ml bílého vína,
300 ml výpeku z kachny,
1 lžíce cukru,
1 lžíce medoviny.
Postup přípravy
Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a pokropíme citronovou šťávou, aby nezčernala.
Očištěnou kachnu osolíme, opepříme, uvnitř potřeme majoránkou, naplníme slupkami z jablek a vložíme do pekáče vymazaného olejem. Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C a přeléváme směsí vývaru, medoviny a vína. Po upečení kachnu vyjmeme, necháme vystydnout, odstraníme slupky z jablek a vykostíme. Odebereme část výpeku na rozinkovou omáčku do jiné nádoby. Do pekáče se zbytkem výpeku vložíme jablka, posypeme majoránkou a nahoru položíme vykostěné porce masa. Dáme zpět do trouby a pečeme ještě 10 minut.
Odebraný výpek svaříme do odpaření vody, vložíme rozinky spařené ve víně, přidáme zkaramelizovaný cukr a med. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
Doporučená příloha:
Podáváme s pečenými bramborami nebo kroketami.
Očištěnou kachnu osolíme, opepříme, uvnitř potřeme majoránkou, naplníme slupkami z jablek a vložíme do pekáče vymazaného olejem. Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C a přeléváme směsí vývaru, medoviny a vína. Po upečení kachnu vyjmeme, necháme vystydnout, odstraníme slupky z jablek a vykostíme. Odebereme část výpeku na rozinkovou omáčku do jiné nádoby. Do pekáče se zbytkem výpeku vložíme jablka, posypeme majoránkou a nahoru položíme vykostěné porce masa. Dáme zpět do trouby a pečeme ještě 10 minut.
Odebraný výpek svaříme do odpaření vody, vložíme rozinky spařené ve víně, přidáme zkaramelizovaný cukr a med. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
Doporučená příloha:
Podáváme s pečenými bramborami nebo kroketami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé