Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 67 návštěvníků)

Pečená kachna se zelím a kulatými knedlíčky

0.0
Pečená kachna se zelím a kulatými knedlíčky

Potřebné ingredience

1 kachna
kmín
sůl
***********************************
600 g brambor (polovina vařených, polovina syrových)
80 g másla
2 housky
sůl
50 g škrobu
1 vejce
***********************************
1 sklenice sladkokyselého zelí, nebo kysaného
velká cibule
200 g uzeného bůčku
kmín
sůl
kostka hovězího bujónu
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

Příprava kachny:
Kachnu omyjeme, prosolíme zvenku i zevnitř, z obou stran posypeme kmínem, položíme na pekáč, přikryjeme pokličkou a pečeme na 220˚C. Kachnu 2,5 kg pečeme asi dvě hodiny. Poslední půl hodiny sundáme pokličku aby získala kůrku. Po odkrytí ji jednou za 10 min. polejeme.

Příprava zelí:
Uzené nakrájíme na jemné kostičky, osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme ji s uzeným dozlatova. Přidáme trochu vody, zelí, osolíme, přidáme kávovou lžičku kmínu a bujón. Dolijeme vodou tak, aby bylo všechno zelí ponořené.
Vaříme asi 20 minut do změknutí. Poté ochutnáme a je-li příliš kyselé, trochu vody slijeme a dolejeme čistou. V hrnku smícháme s trochou vody hladkou mouku a zahustíme zelí aby nebylo vodnaté. Můžeme také část nahradit najemno nastrouhaným bramborem.

Příprava knedlíků:
Máslo rozpustíme. Nastrouháme vařené brambory na jemném struhadle. Housky nakrájíme na drobné kostičky a zlehka opečeme na pánvi. Nastrouháme i syrové brambory na jemném struhadle, vymačkáme z nich vodu, přidáme k vařeným. Přidáme zbylé suroviny, zamícháme až získáme kompaktní hmotu.
Tvarujeme knedlíčky velikosti pingpongových míčků a vaříme ve vodě asi 10 minut. Po vyjmutí z vody každý knedlík roztrhneme, aby vyšla pára.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kvítečko 16. 9. 2011, 22:45
(Y) (Y) (Y)
tertom 21. 11. 2009, 15:05
Leni, tak dneska jsem podle Vás zkoušela knedlíčky. Při tvarování vypadaly moc dobře, ale při vaření z nich vznikla jen rozbředlá hmota a syrové brambory byly stále syrové. Dělala jsem vše podle návodu, vařila 10 minut. co jsem udělala špatně???? Díky Tereza
pafipe 16. 9. 2011, 12:33
@tertom Tak jsem ty knedlíčky taky zkusila a mohu říct,že jsem dopadla jako vy.Naštěstí jsem si přečetla předem váš komentík,tak jsem dala vařit jen 1knedlíček a ten se mi rozprcnul.Tak jsem do těsta přidala hr.mouku s krupicí,jako do bramborových a ty už byly v pohodě.Nechápu,jak to ta pani mohla bez mouky dělat. Pavla
myspule 16. 9. 2011, 22:56
@pafipe Pavli, já jsem to tedy nezkoušela, ale dala jste tam ten škrob (Solamyl)? Já si říkám, že možná právě díky němu by to mělo držet pohromadě :^). Každopádně to někdy prubnu taky (H).
vossynka 4. 10. 2009, 17:00
Leni.... nezbývá mi nic jiného než chválit, chválit a zase chválit.... (Y) (Y) (Y). Dnes jsme měli "kačku" k obídku a do teď slyším od (svatba) jen samou chválu. Kačenka byla výborná, měkoučká, jen se rozplývala na jazyku... Zelíčko jedna báseň, a knedlíčky taky mňamozní |:o). Každé mamince jen doporučuji, protože je to fakt bašta (zajic). Ačkoli jsem kachničku dělala dnes poprvé v životě, určitě to nebylo naposledy....!!! Díky moc... Katka a kluci (C)
Swinga 15. 8. 2009, 20:01
Leničko tak předevčírem jsem skoušela váš receptík na kachnu a musím říct že to byla velikááááááááááááááááááááánska bašta. Zelíčko jedna báseň kachnička ani nemluvím (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) akorát jsem dělala k tomu brambor. příště vyskouším i knedlíčky (Y) :-) (F) |:o) (L) (K)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie