Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Dvě Kittynky pro kolegovy holčičky

Dvě Kittynky pro kolegovy holčičky

Potřebné ingredience

Potaženo K2, vanilkový korpus a čokoládový krém.

DORTY
Ananasový dort s Kittynkou

Ananasový dort s Kittynkou

Potřebné ingredience

Ananasový korpus, šlehačka s neutral alaskou a ananasovou šťávou, potaženo K2

Postup přípravy

moc chutnal :-)

Zobrazit více...
DORTY
Dětský dort s chobotnicí

Dětský dort s chobotnicí

Potřebné ingredience

Pro Peťulku k svátku, mramorový korpus, čokoládový krém, potaženo K2.

DORTY
Kubánský dort

Kubánský dort

Potřebné ingredience

trochu ozdobený jinak, došla mi poleva :-))

DORTY
Medvěd 3D

Medvěd 3D

Potřebné ingredience

Wiltonská forma, piškot, tvarohový krém se šlehačkou a notná dávka trpělivosti :-)

KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí játra po maďarsku

Kuřecí játra po maďarsku

Potřebné ingredience

500g kuřecích jater 150g slaniny 1 maďarská klobása naložená paprika 1 velká cibule lžíce oleje lžička papriky (sladké maďarské) lžička pálivé papriky lžička majoránky špetka pepře půl lžičky mletého kmínu mouka na zahuštění

Postup přípravy

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a v tlakovém hrnci na oleji osmažíme dokud cibule nezesklovatí. Přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou klobásu a chvíli restujeme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hraběnčin koláč

Hraběnčin koláč

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 100g pískového cukru 100g moučkového cukru 250g másla nebo Hery 5 vajíček 500g jablek 2 lžíce mléka ořechy nebo mandle

Postup přípravy

Oddělíme bílky a žloutky. Kromě jablek, vaječných bílků a moučkového cukru všechny přísady smícháme a vypracujeme z nich těsto. 1/4 oddělíme a dáme do lednice ztuhnout. Ze zbytku…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pečená kachna se zelím a kulatými knedlíčky

Pečená kachna se zelím a kulatými knedlíčky

Potřebné ingredience

1 kachna kmín sůl *********************************** 600 g brambor (polovina vařených, polovina syrových) 80 g másla 2 housky sůl 50 g škrobu 1 vejce *********************************** 1 sklenice sladkokyselého zelí, nebo kysaného velká cibule 200 g uzeného bůčku kmín sůl kostka hovězího bujónu hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

Příprava kachny:
Kachnu omyjeme, prosolíme zvenku i zevnitř, z obou stran posypeme kmínem, položíme na pekáč, přikryjeme pokličkou a pečeme na 220˚C. Kachnu 2,5 kg pečeme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Koblihy neboli Bavorské vdolečky

Koblihy neboli Bavorské vdolečky

Potřebné ingredience

50 dkg hladké mouky 3 dkg cukru 3 dkg tuku 3 žloutky 3 dkg kvasnic 3 lžíce rumu 1/3 l mléka špetka soli 250 g tvarohu 250 ml šlehačky povidla rum

Postup přípravy

Mléko ohřejeme aby bylo vlažné, přidáme lžičku cukru, kvasnice a necháme vykynout. Tuk utřeme s cukrem až se spojí do hladké hmoty, přidáme žloutky a mícháme do pěny. Pak přidáme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře v Teryiaki omáčce

Kuře v Teryiaki omáčce

Potřebné ingredience

1 lžíce kukuřičného škrobu 110 g hnědého cukru 1 lžíce vody 60 ml sojové omáčky 30 ml jablečného octa cider 1 stroužek česneku 1/2 lžičky mletého pepře 1/2 lžičky mletého zázvoru 6 kuřecích kousků (prsa, vykostěná stehna)

Postup přípravy

Veškeré přísady kromě kuřecích dílů dáme do hrnce a svaříme dokud směs nebude bublat a nezhoustne. Dáme schladit a do vlažné omáčky naložíme kuřecí kousky. Necháme přes noc…

Zobrazit více...

Kategorie