Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Hraběnčin koláč

0.0
Hraběnčin koláč

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
100g pískového cukru
100g moučkového cukru
250g másla nebo Hery
5 vajíček
500g jablek
2 lžíce mléka
ořechy nebo mandle

Postup přípravy

Oddělíme bílky a žloutky. Kromě jablek, vaječných bílků a moučkového cukru všechny přísady smícháme a vypracujeme z nich těsto. 1/4 oddělíme a dáme do lednice ztuhnout. Ze zbytku vyválíme placku cca 5 mm silnou a dáme na plech, nebo poku je větší tak rovnoměrně rozprostřeme na plechu. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme je na těsto. Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme moučkový cukr a šleháme dokud sníh není pevný, tak 5 minut na nejvyšší otáčky. Sníh dáme na jablka a nahoru nastrouháme zbylou 1/4 těsta a posypeme mandlemi nebo ořechy.
Pečeme v předehřáté troubě při 170˚C cca 30 - 40 minut do zlatova.
Množství je na menší plech.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zetina 9. 2. 2010, 15:10
Hraběnčiny řezy dělám taky a jsou úžasné. Tady na MMB je jich hodně, ovšem některé bych ani nepoznala,co to je.Ale vaše řezy - to je opravdu nádhera a mistrovké dílo. Obdivuji, jak dokážete z normální buchty udělat něco tak krásného!!! (flower) (clamp) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie