Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Hraběnčin koláč

0.0
Hraběnčin koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 225 g polohrubé mouky, 125 g másla, 60 g cukru, 2 žloutky, 1-2 lžíce mléka, špetka prášku do pečiva * Náplň: nakrájená jablka na plátky, vlašské ořechy, rozinky namočené v rumu, skořice, 2 bílky, moučkový cukr

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme změklé máslo, prosátou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto a dáme ho do lednice asi na půl hodiny.
Koláč jsem pekla v dortové formě vyložené pečícím papírem. Těsto vyválíme do většího kruhu než je dortová forma. Přeneseme do formy a prsty dotvarujeme po stranách. Pokrájená jablka smícháme se skořicí, rozinkami a kousky vlašských ořechů a naplníme koláč. Z bílků a cukru vyšleháme sníh. Čím více bílků, tím je koláč lepší :-) Jablkovou náplň přikryjeme sněhovou peřinou a ze zbytků těsta vytvoříme mřížku. Pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 150°C.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 21. 9. 2009, 11:45
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
darinka30 20. 9. 2009, 14:34
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie