(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Hraběnčin koláč
Potřebné ingredience
45 dkg polohrubé mouky,15 dkg mletého cukru,20 dkg Hery nebo másla,4 žloutky a 1/2 prášku po pečiva = těsto...Jablka,rozinky,vanilkový cukr.
Postup přípravy
V míse si upatláme rukama suroviny,které jsou psané na těsto...1/3 těsta dáma zchladit do ledničky a zbytek rozděláme na vymazaný a moukou vysypaný plech...Nastrouháme jablka,posypeme vanilkou a potřeme ušlehaným sněhem ze čtyř bílků,do kterého jsme zamíchali 15 dkg mletého cukru...Potom nastrouháme těsto z ledničky na hrubém struhadle a dáme péct na 180 °C cca 20 minut...
suroviny je nejlepší uhňácat rukama...nejlíp se propracuje těsto
..před šoupnutím do trouby
...opět se vám moc omlouvám za kvalitu fotek...foťák je stále pokazený...fotí s duchama :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
muchlanek
(upraveno)
9. 3. 2009, 18:04
Tak tuhle mňamku děláme taky