Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Hraběnčin koláč

0.0
Hraběnčin koláč

Potřebné ingredience

45 dkg polohrubé mouky,15 dkg mletého cukru,20 dkg Hery nebo másla,4 žloutky a 1/2 prášku po pečiva = těsto...Jablka,rozinky,vanilkový cukr.

Postup přípravy

V míse si upatláme rukama suroviny,které jsou psané na těsto...1/3 těsta dáma zchladit do ledničky a zbytek rozděláme na vymazaný a moukou vysypaný plech...Nastrouháme jablka,posypeme vanilkou a potřeme ušlehaným sněhem ze čtyř bílků,do kterého jsme zamíchali 15 dkg mletého cukru...Potom nastrouháme těsto z ledničky na hrubém struhadle a dáme péct na 180 °C cca 20 minut...

suroviny je nejlepší uhňácat rukama...nejlíp se propracuje těsto

..před šoupnutím do trouby

...opět se vám moc omlouvám za kvalitu fotek...foťák je stále pokazený...fotí s duchama :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

muchlanek 9. 3. 2009, 18:04
Tak tuhle mňamku děláme taky (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie