Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

HRABĚNČIN KOLÁČ

0.0
HRABĚNČIN KOLÁČ

Potřebné ingredience

15 dkg cukr moučka 1-2 lžic mléko 1 balíček vanilkový cukr 1 hrst rozinky 20 dkgHera 15 dkgcukr krupice 3 kapky ocet 3 lžičky mletá skořice 5 ks jablko 45 dkg hladká mouka 1/2 balíčku prášek do pečiva 4 ks VAJÍČEK

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Heru necháme na teplém místě změknout. Žloutky oddělíme od bílků. Jablka oloupeme a nastrouháme.

Mouku promísíme s krupicovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme žloutky, mléko, změklou Heru a rukama vypracujeme tužší těsto.

Těsto rozdělíme na 3 díly. Jeden díl vložíme do igelitového sáčku a dáme do mrazáku ztuhnout. Dva díly rozválíme nebo rukama roztáhneme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Na těsto pak rozložíme nastrouhaná jablka, pocukrujeme je vanilkovým cukrem, posypeme skořicí a rozinkami. Pokud by se nám zdálo jablek málo, můžeme přidat nebo naopak. Množství záleží na velikosti jablek, které jsme strouhali.

Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Do sněhu kápneme 3 kapky octa, lépe ztuhne. Sníh rozetřeme rovnoměrně na vrstvu jablek. Na sníh nakonec nastrouháme ztuhlé těsto z LEDNIČKY. Koláč dáme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova při 150°C asi 35 minut.

Hraběnčin

NA PŘIPRAVENÉ TEĚSTO Z JABLKY PŘIDÁME SNÍH

POSTROUHÁME ZBYTEK TEŠTA

HOTOVÉ DÁME PÉCI

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie