Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Zelňáky podle mé tchýně jsou opravdu moc dobré

0.0
Zelňáky podle mé tchýně jsou opravdu moc dobré

Potřebné ingredience

500g kysané zelí
300g škvarky
300g hladká mouka
200g polohrubé mouky
sůl ,pepř a kmín kde chuti

Postup přípravy

Škvary a zelí semeleme na masovém mlýnku .Do mouky přidáme zelí, škvarky, sůl, kmín a to vše zpracujeme na těsto. To pak vyválíme na plát asi 1,5 cm silný, z něj vykrajujeme čtverečky , která klademe na vymaštěný plech. Pečeme v troubě při teplotě 200°C asi 25 minut (do růžova).

Těsto

x

x

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babuleEva 23. 9. 2011, 22:08
Tyto zelnáky dělám už několik let, při žádné oslavě u nás nemohou chybět. Jsou výborné jak k pivu, tak i k vínečku. Zelí krájím na malé kousky, ale příště určitě zkusím namlít, bude to rychlejší. (Y) (Y)
hvezda11 17. 9. 2011, 19:05
(Y) (Y) (Y) (Y)Musím moc pochválit Váš recept,právě jsme dopekli a jsou mňamózní a nedokážeme počkat,až vychladnou.Budu dělat opravdu často .Děkuji. (L) (L)
manos 18. 12. 2010, 10:59
škvarky jsou typická ingredience pro bezmasá jídla :^) :^) :^)
Handulka0 6. 7. 2010, 20:28
Dělá je moje kamárádka jsou (Y) (Y) (Y) (Y)
vikinka1 5. 7. 2010, 12:34
Zní to dobře :-) prosím vás a jak se to podává?? Myslím studené, teplé nebo jako příloha?? Moc děkuji a určitě vyzkouším :-$
tomtyna 5. 7. 2010, 12:36
@vikinka1 Lucko podávají se studené (pl) (pl) (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie