(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
Fazolové lusky ve smetanové omáčce s koprem

Potřebné ingredience
mražené fazolové lusky (Bonduelle, Ah kvality), 2 kelímky zakysané smetany, 2 menší cibulky, nové koření, bobkový list, sůl, kousek másla, po lžíci - olivový olej, ocet, cukr, tak 2 lžíce polohrubé mouky, trocha vegety, kostička bujonu - může být hovězí i zeleninový - pokud vaříme pro menší děti, poslední dvě přísady vynecháme a nahradíme třeba trochou bylinkové soli.
Postup přípravy
v kastrolku si připravíme jíšku - kousek másla, lžíce oleje a do rozpuštěného dám mouku a necháme zezlátnout, zalijeme vroucí vodou (něco málo přes litr), promícháme, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, bujon a celé cibulky i se šlupkou, přivedeme k varu a vsypeme mražené lusky (nerozmrazujeme), povaříme tak asi 15 až 20 minut, potom vyjmeme koření a cibulky, vmícháme smetany (lepší jsou ty dvě, omáčka je pak krásně krémová) dáme lžíci cukru, promícháme a vypneme plamen, po chvíli ještě přimícháme lžíci octa (nedávat do vroucí aby se smetana nesrazila) a můžeme přidat nasekaný kopr, ale nemusí být. Případně ještě dochutíme třeba maggi kdo má rád. Podáváme buď s vařeným hovězím masem, s vařeným vajíčkem, příloha je dobrá buď brambory nebo knedlík k masu. Je to jednoduché, rychlé a hlavně moc dobré :-)
Dobrou chuť.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Olca77
(upraveno)
12. 10. 2011, 18:54
Dobrý den, díky za tip, jsu to hned vyzkoušet !!!!!

nahlásit

vla16
(upraveno)
1. 10. 2010, 10:27
Dnes jsme uvařila omajdu podle vašeho receptu a je EPESNÍ
. Dělala jsem jí z čerstvých fazolí a taky moc, moc dobré. Děkuji za recept



nahlásit

Pája22
(upraveno)
3. 10. 2010, 19:57
@vla16
to jsem moc ráda, že chutnalo



nahlásit

raduza1
(upraveno)
24. 9. 2009, 11:47
Výborná omáčka, děkuji za recept, já jsem jen dala obyčejnou smetanu né kysanou a také moc dobré


nahlásit

certovka.
(upraveno)
23. 7. 2008, 23:51
Vypadají náááádherně
,chystáme se na dovču a ráda bych je uvařila sebou,myslíte si,že je budu moc i s tím bramborem zavařit?
děkuji moc za insiraci,přeji hezký den.



nahlásit

Pája22
(upraveno)
24. 7. 2008, 15:40
@certovka.
Leni nevím jak s tou smetanou, co by to udělalo při zavařování, možná nedat smetanu, zavařit a pak ji dát do omáčky až na místě před podáváním, těžko říct


nahlásit

janaboris
(upraveno)
29. 6. 2008, 18:07
Dobrý den Pavlínko,tak jsme vyzkoušeli Váš receptík a moc nám chutnalo!!!!Akorát jsem to udělala z poloviční dávky.
Děkujeme za super recept!


nahlásit

Pája22
(upraveno)
29. 6. 2008, 19:34
@janaboris
tak to jsem moc ráda, že jste si pochutnali



nahlásit

Ropazu
(upraveno)
12. 4. 2008, 16:56
Dobrý den Pavli, tak jsme tuto mňamku měli včera a dnes k obědu a musím receptík M O C pochválit
. Výborné a rychlé jídlo, všichni jsme se jen oblizovali
. Vůbec nevadí, když tam není maso, je to super i s tím vajíčkem
, to my také můžeme. Díky, Pavla.






nahlásit

Pája22
(upraveno)
12. 4. 2008, 19:04
@Ropazu
Pavli to jsem moc ráda, že vám chutnalo, my k tomu taky maso nemusíme, lepší je to s tím vajíčkem



nahlásit

pikolka
(upraveno)
18. 3. 2008, 12:12
to miluju



nahlásit
zuzcaa
(upraveno)
18. 3. 2008, 11:39
Tak jsem ji dneska udělala p. Pavlo
je vynikající
vážně je to dobrota...nebýt vás,že jste kvůli mě uveřejnila recept tak nevím
moc a moc děkuji všichni jsme si pochutnali,
chutnalo i malému
Zuzana


















nahlásit

Pája22
(upraveno)
18. 3. 2008, 12:07
@zuzcaa
Jé Zuzko díky za chválu
to jsem moc ráda, že vám tak chutnalo, u nás je to hodně častý oběd, chutná i našim mlsným dětem a je to hlavně rychle hotový







nahlásit
zuzcaa
(upraveno)
18. 3. 2008, 12:11
@Pája22
U nás už to bude taky častým obědem
Vážně to bylo moc dobré
naposledy jsem to jedla před 3-4 roky





nahlásit

Pája22
(upraveno)
18. 3. 2008, 12:14
@zuzcaa
já jsem jako malá tuhle omáčku nesnášela, pamatuju si to ze školky
dneska je to moje zamilovaný jídlo
hlavně hodně smetany, někdy tam šupnu i 3 kelímky smetany






nahlásit

Kacer z Prahy
(upraveno)
18. 3. 2008, 10:40
Pavlo
,ted jsem dodělala
.Je výborná
. Děkuji za receptík
Katka









nahlásit

Pája22
(upraveno)
18. 3. 2008, 10:43
@Kacer z Prahy
To jsem ráda, že chutná
já dodělávám zelíčko, bramborový knedlíky a uzený, tak už se těším




nahlásit

Kacer z Prahy
(upraveno)
18. 3. 2008, 11:01
@Pája22

nahlásit
jidas
(upraveno)
14. 3. 2008, 20:31
Jé, tak to vařím i já, ale nedávám tam ke konci ten kopr, ale dobrá inspirace. Děkuji za nápad
Jitka



nahlásit

Pája22
(upraveno)
14. 3. 2008, 21:49
@jidas
Jitko já ho dávám jen někdy, někdy taky přidám mraženou kukuřici, s tou je to taky moc dobrý



nahlásit