Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept

Kuře v Teryiaki omáčce

0.0
Kuře v Teryiaki omáčce

Potřebné ingredience

1 lžíce kukuřičného škrobu
110 g hnědého cukru
1 lžíce vody
60 ml sojové omáčky
30 ml jablečného octa cider
1 stroužek česneku
1/2 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky mletého zázvoru
6 kuřecích kousků (prsa, vykostěná stehna)

Postup přípravy

Veškeré přísady kromě kuřecích dílů dáme do hrnce a svaříme dokud směs nebude bublat a nezhoustne. Dáme schladit a do vlažné omáčky naložíme kuřecí kousky. Necháme přes noc marinovat.
Druhý den kuře vložíme do vymazaného pekáčku a zakryté pečeme cca 30 minut. Poté odklopíme, potřeme omáčkou a odkryté pečeme doměkka. Každých 5 - 10 minut potřeme kousky vypečenou omáčkou. Ke konci můžeme výpek trochu naředit vodou nebo saké, chvíli necháme zapéct a podáváme jako omáčku ke kuřeti.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Omáčku ani kuře nemusíme solit, sojová omáčka je dostatečně slaná, pouze když budete používat lehčí variantu omáčky kuře přisolte.

Pokud by se vám s tím nechtělo patlat, tak hotová omáčka je k dostání v supermarketech :-) Nemůžu říct jak chutná, ale za ušetření práce to možná stojí.

Dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie