Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Koblihy neboli Bavorské vdolečky

0.0
Koblihy neboli Bavorské vdolečky

Potřebné ingredience

50 dkg hladké mouky
3 dkg cukru
3 dkg tuku
3 žloutky
3 dkg kvasnic
3 lžíce rumu
1/3 l mléka
špetka soli

250 g tvarohu
250 ml šlehačky

povidla
rum

Postup přípravy

Mléko ohřejeme aby bylo vlažné, přidáme lžičku cukru, kvasnice a necháme vykynout. Tuk utřeme s cukrem až se spojí do hladké hmoty, přidáme žloutky a mícháme do pěny. Pak přidáme rum, mléko, kvasnice, sůl a postupně přisypáváme mouku. Vymícháme do hladkého těsta, nejlépe tak aby se při míchání dělaly v těstu bublinky. Dáme na teplé místo vykynout. Po vykynutí znovu promícháme a necháme kynout ještě jednou. Pokaždé cca 20 minut, ale záleží na teplotě místa.
Těsto vyklopíme na pomoučený vál, rozválíme na cca 1 cm a vykrajujeme kolečka. Rozpálíme si v nádobě olej, aby byl minimálně 5 cm, případně fritézu. V každém kolečku vždy uděláme prstem důlek a vhodíme do oleje důlkem dolů. Smažíme dozlatova po obou stranách.
Po vyjmutí a schládnutí naplníme povidly rozmíchanými s trochou rumu, nahoru dáme tvaroh smíchaný s ušlehanou šlehačkou a posypeme cukrem. Místo tvarohu se šlehačkou můžeme dát i strouhaný tvrdý tvaroh.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 29. 3. 2009, 20:21
(clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie