Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

KUŘECÍ KOUSKY "DIJON" - vůně, které NEODOLÁTE!!!!!!!

0.0
KUŘECÍ KOUSKY "DIJON" - vůně, které NEODOLÁTE!!!!!!!

Potřebné ingredience

PRO 4 OSOBY: 4 kuřecí prsíčka//malá sklenička hořčice DION(viz foto níže)//2 lžíce medu//sůl//pepř//citon. šťáva

Postup přípravy

Kuřecí masíčko nakrájíme na kousky, osolíme a necháme chvilku odležet. Na pánvi rozpustíme trochu másla ( já používám Rama Cullines ) a přidáme 2lžíce medu a skoro celou skleničku hořčice DIJON. Tahle kombinace medu a hořčice právě způsobí tu BÁJEČNOU vůni. Ale dál.
Do tohoto základu vhodíme masíko a spolu pěkně promícháme. Až masíčko zbělá, stáhneme pánev z ohně a "zachumlané"kousky přemístíme do uzavíratelné krabičky a vychledlé vložíme do lednice odpočinout. Ideální do druhého dne, ale v karjním případě stačí hodinka, dvě...
Po odpočinutí masa (i kuchařky ) vložíme maso i s marinádou na rozpálenou pánev, mícháme, dochutíme bílým pepřem, solí, kapkou citr. šťávy, případně přidáme ještě med. (vše se řídí vlastní chutí)
a... PODÁVÁME.
U nás je velmi oblíbená těstovinová rýže (viz. foto), ale výborná je též rýže divoká nebo jen obyčejná.
Opět záleží na vašich chuťových buňkách.
Teď zbývá jen popřát DOBROU CHUŤ!!!

potřebné ingredience, včetně námi oblíbené TĚSTOVINOVÉ RÝŽE, je vidět i hořčice, kterou jsem použila já

masíko právě vložené do směsi másla, medu a hořčice a báječná vůně! Škoda, že ji necítíte....

takto vypadá masíko připravené k odpočinku

a tady už putuje do lednice. Tak dobrou noc. ( Ta miska je báječný pomocník!!! Potraviny jsou vakuovány pohým stlačením víka! Žádné složité přístoje)

a to je výsledek. Druhý den vyndáno z lednice, vloženo na pánvičku, ochuceno a opět lákáme sousedy vůní ke stolu:-)
Zapomněla jsem dodat, že jsem pro barvu i pro oko přidala kousky sterilované kapie.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Theliss 10. 6. 2009, 11:39
Tedy Šárko, tedka jsem dodělala k obědu a musím říct, že mě to strašně překvapilo! Papriku nemám, ale i tak mi tam nechybí :-) a těstovinovou rýži už jsem pěkných pár měsíců nesehnala, v rámci zdravé výživy budou tedy celozdnné vrtulky :-D při vaření mi nad tím trošku slzely oči jako nad cibulí, ale ten výsledek za to rozhodně stojí!
venda kudelova 25. 9. 2008, 8:53
Šári mám už navařené na dnešní oběd a včera jsem neodolala nádherně to vonělo tak jsem trošku ochutnala a je to SUPER (Y) (Y) (Y)
venda kudelova 6. 9. 2008, 11:39
TAK ŠÁRI DĚKUJI A JDU DO TOHO PAK PÍSNU JAK TO CHUTNALO.DEKUJI VENDA (L) (L) ^o) ^o) :-p
venda kudelova 5. 9. 2008, 16:23
Šári není to ostré pro dět když tam jde celá sklenička hořčice.Děkuji Venda ^o) ^o) ^o) :-p
s-arka 6. 9. 2008, 6:38
@venda kudelova Vendulko, ta "dijon" hořčice není ostrá spíš bych řekla kyselejší. Proto se to ochucuje medem, který tu příchuť srazí. Druhý den lze ještě podle chuti upravit. Naší (X) budou 3 a cpala, ani nepípla ;-) (L)
hana.54 6. 9. 2008, 6:45
@s-arka (F) tak tomu moc nevěřím, protože hořčice Dijon je sice kyselejší, ale pálí jak čert 8o| , jestli se tedy bavíme o té samé a ne o náhražce ČR :-D pa (L)
s-arka 8. 9. 2008, 12:11
@hana.54 Tak Hani je pravda, že nekupuji originál ve Francii *-) Zrovna včera jsme měli k obědu a stačil jen ten med na dochucení, už jsem to nijak neupravovala. No, každý musí asi nejdřív tu "svou"hořčici ochutnat a pak se rozhodnout... (L)
Miabella 27. 8. 2008, 9:35
tak mne uz to tady krasne voni, snad se to stihne rozlezet k veceri (Y)
Ketty12 26. 8. 2008, 14:56
:-)Dík za tip někdy vyzkouším, kde se dá sehnat ta rýže (Y) děkuji, (L) zdravím, Zdena. :-)
s-arka 26. 8. 2008, 16:58
@Ketty12 Zdeni, rýže bývá většinou mezi těstovinami a já znám jen italské výroby *-) Běžně ji kupuji v "Delvitě", a určitě je v Intersparu. Až vyzkoušíte, dejte vědět (L)
Miabella 26. 8. 2008, 14:41
oooo,to vypada moc dobre. Dik za tip. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie