Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Vyléčí Vás zázvor

0.0
Vyléčí Vás zázvor

Postup přípravy

Trápí Vás chřipka nebo viróza? Jste unavení a otrávení? Poradíme Vám , jak se nepříjemných potíží zbavit. Vyzkoušejte zázvor, kterému naši předci přičítali bezmála čarovnou moc! Pokud chcete vyzkoušet i něco jiného, než produkty farmaceutického průmyslu, zajděte do zelinářství a kupte si čerstvý zázvor!

Všichni ho známe jako koření ve vánočním cukroví či mase, případně v limonádách a pivu. Málokdo však ví, že zázvor má také skvělé léčivé účinky-pomáhá proti astmatu, vysokému tlaku, jaterním chorobám a mnoha dalším neduhům. Američtí vědci dokonce nedávno přišli s tím, že dokáže léčit nebo zpomalit i Proti bacilům bychom jen těžko hledali podobně účinný přírodní prostředek. Pro čerstvý zázvorový oddenek byste se měli vypravit hned, jakmile pocítíte nepříjemné pálení v krku či nose, nebo Vás roztřese zimnice. Pokud je Vám chladno a přitom z Vás lije studený pot, zázvor Vás příjemně zahřeje, ale současně srazí horečku. Pomůže zlikvidovat zánět v krku, vyčistí tělo od jedů, zlepší zažívání, dodá energii i chuť k jídlu. Takže hurá pro zázvor a hned vyzkoušejte můj recept na báječný zázvorový čaj!

ČAJ:
Do litru vroucí vody přidejte lžičku nastrouhaného zázvoru (lze i více-s množstvím stoupá lečivý účinek), kousek skořice a tři hřebíčky a pět minut vařte.Pak vyndejte koření a nechejte mírně vychladnout. Podle chuti přidejte med a citron.

Při žaludečních potížích vynechte skořici a hřebíček, zázvoru naopak dejte až polévkovou lžíci. Zalijte ho horkou vodou a po čtvrt hodině sceďte. Pijte teplé po doušcích.


TOHLE ZÁZVOR UMÍ:
1Dezinfikuje, likviduje záněty a horečku
2Tlumí nevolnosti, zažívací obtíže, bolesti hlavy, nervozitu
3Pomáhá proti astmatu, vysokému tlaku, nemocem jater a údajně také proti rakovině vaječníků a slinivky
4Žvýkání čerstvého zázvoru tiší bolest zubů
5Zázvorové koupele a čaj pomáhají při chřipce, nachlazení i alergiích

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ceetyy 1. 2. 2009, 20:23
Je Žaneto fakt moc dobrý chuťově, dík za receptík (Y) :-) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
hermos 29. 1. 2009, 10:34
(hello) Ahojky! chci se zeptat jak dlouho můžu ten čaj užívat,týden,měsíc,nebo i déle? Děkuji za radu. Mimochodem čaj je vynikající. |:o) (F) (F) (F) (F) (F) Martina
ajaapaja 24. 9. 2008, 21:44
Ahojky,my poslední měsíce dáváme vařit kousek čerstvého zázvoru do každé polévky.Opravdu se cítíme daleko lépe.
kalimera 26. 8. 2008, 21:59
My zázvorový čaj milujeme, obzvláště v zimě, je skvělý na zahřátí. (Y) Děláme tento http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14379&user=82083 (hello)
vamp25 29. 8. 2008, 11:58
@kalimera Tak ten je taky supr,určitě ho vyzkoušíme.Děkuji za tip (Y) mějte se fajn žaneta (hello)
kalimera 18. 9. 2008, 13:15
@vamp25 Není zač, doufám, že si pochutnáte. V těchto chladných dnech, si tělo o zázvor přímo říká ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie