Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 66 návštěvníků)

Zapečená cuketa

0.0
Zapečená cuketa

Potřebné ingredience

na malý pekáč: cuketa, brambory, dvě velká rajčata, 1 kysaná smetana, 1 šlehačka 12% na vaření, kopatá lžíce mouky, kostka balkánského sýra, hrst strouhaného sýra např. eidam 30%, nějaký měkký salám- já použila moravské uzené na plátky které jsem pak ještě dále nakrájela na kousky, koření od Vitany "SALÁTOVÉ" je fakt dobré obsahuje sušená drcená: rajčata, papriky, česnek, rozmarýn, pepř,bazalka, petrželová nať

Postup přípravy

Cukinu si dopředu nakrájíme na 0,5 cm kolečka a osolíme aby pustila přebytečnou vodu. Do pekáčku naklademe vrstvu brambor na kolečka, okořeníme salátovým kořením, posypu salámem, dám vrstvu cuket, zase brambory okořeníme, salám a cukety. Smícháme šlehačku se smetanou a s moukou a zalejeme, pak nadrobím balkán, dám bazalku a pokladu rajčaty a nakonec posypu strouhaným sýrem s kořením. Zapékáme zakryté, až změknou brambory odklopím a nechám dopéct do zlatova. Více už nesolím, protože balkán je slaný a koření také obsahuje sůl.
Doufám, ....že dobrou chuť :o)
Ze zbytku koleček cukin dělám smaženky, viz. další můj recept :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pecoska 27. 7. 2012, 19:58
Dnes jsem delala a vyborne (clamp) moje premiera s cuketou.Urcite zopakuji (jidlo).Dekuji za recept (Y) (hello)
Evika 1. 8. 2012, 18:46
@pecoska Jsem ráda, že Vám chutnalo, my už se třepeme kdy nám dorostou cukety ,-)
anaba 22. 7. 2012, 9:34
ježíš,to vypadá dobře (Y) (Y) (Y)asi co nejdříve vyzkouším |:o) |:o)
Nadik71 1. 9. 2009, 19:51
(Y) (hello) (hello) Evo,skvělý receptík,dnes jsem právě dokončila mňaminku.Ochutnávám,ochutnávám a přitom píšu komentář,to se nedá ani popsat,kdyby se hodnotilo tak 1* (L) (clamp) (clamp) (clamp) neměla jsem jen sal.koření tak jsem posypala grilovacím,úžasné............díky za receptík.... (hello) (hello)
Klekypetra 4. 9. 2008, 15:46
Děkuji moc za skvělý recept (Y) (Y) (Y) Včera jsem vyzkoušela a manžel byl naprosto nadšený!!! Opravdu velice chutné a vynikající jídlo!!! Díky (L) (L) (L)
Evika 5. 9. 2008, 9:14
@Klekypetra Mílá Petro (F), děkuji moc za tolik chvály (L) (L) (L) Jsem ráda, že Vám chutnalo (pl) (jidlo) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie