Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Chleba dle p.Soni B. (vlasson) ID 36630

0.0
Chleba dle p.Soni B. (vlasson) ID 36630

Potřebné ingredience

Přísady uvedené v tomto receptu, jsem si upravila na gramy a výsledný chlebík měl 1300g. 540g vlažné vody, 2lžíce oleje, 1lžíce octa, 440g hl.mouky, 260g pšeničné chlebové mouky, 110g žitné chlebové mouky, 1lžička cukru, 2 lžičky soli, 1lžička sušeného droždí + kmín dle chuti

Postup přípravy

:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vlasson 3. 1. 2011, 20:44
zdeni (hello)koukám,chlebík podle mně ,-)už jsem zapomněla,tak teď koukám ,-)jste mi připomněla..dlouho jsem ho nedělala,tak udělám ,-) (L)
minie59 4. 1. 2011, 17:47
@vlasson :-) není nad to, vrátit se k svému osvědčenému .............. já ho peču stále, nejen proto, že je dobrý, ale na digitální váze jen nalívám, sypu a nuluji displey a mám rychle a přesně připraveno a tímpádem se vždy povede (hello) (hello)
Ivik79 30. 12. 2010, 16:33
Zdeňi,dostala jsem pekárnu (banky).Na Váš recept tu čtu jen samou chválu (Y) (Y) (Y)Moc ráda bych ho vyzkoušela ,-)Můžete mi prosím poradiť jak dlouho chlebík péci?,Na jaký program?,Jsem opravdu začátečník ,-) ,-) ,-)Doma mám Etu Harmony (Y)Moc děkuji (F) (F) (F)Iva
minie59 2. 1. 2011, 14:23
@Ivik79 (hello)Omlouvám se za zpožděnou odpověď. My máme doma Domo 3955 a chléb peču na základní program - u mě to je 3 hod.10 minut celkem i s hnětením. Předehřev nemám a suroviny ani nenahřívám. Vodu přímo z vodovodního kohoutku. Jak už se tady na MMB mockrát psalo, pohlídat si jem množství droždí a vody. Těsto musí být u zadělávání koule, která se odlepuje od stěn(jinak přisypat mouky). Pokud budete péct chléb s odloženým startem, tak musíte mít množství surovin už tzv."vychytané". U tohoto receptu neznám pojem "nepovedený chléb". Ať se moc daří v pečení (hello) (hello)
Ivik79 9. 1. 2011, 9:36
@minie59 Zdeňi,vůbec nic se neděje.Chlebík jsme zvládli upéci taky na základní program a byl (Y) (Y) (Y) (Y).moc děkuji za receptík (F) (F) (F)
Zrušený účet 22. 10. 2010, 11:45
Zdeni Váš chleba peču asi už po 8 za sebou a je fakt moc dobrý..přidávám trošku chlebového sušeného kvásku z DM a má perfektní chuť.Všem chutná a je dobrý i třetí den pokud vydrží....,ale to už ho nikdo nejí,protože raději peču čerstvý (L) (L) (L) (L) zůstane naším nej díky
minie59 3. 11. 2010, 19:20
@ (hello) (hello) Děkuji-já jsem si sice tento recept jen upravila "na váhu", ale od té doby jej peču téměř pořád, protože je nejen opravdu dobrý, ale rychle mám vše naváženo v pekárně a hlavně si můžu dovolit odložený start pečení a vím, že mi chlebík opravdu vyjde. Tak ať se i Vám vždy podaří (hello) :-) (hello)
minie59 20. 9. 2008, 11:13
Zdravím všechny pekařky (flower) (flower). Dnes jsem se vrátila od (plavec) a mám radost, že se v pečení všem daří. Už se těším, až se mi za chvilku po dvou týdnech vyklopí čerstvý - český - chlebíček..............
evami 16. 9. 2008, 16:41
Vyzkoušeno a moc dobrý,jen se mi malinko propadl :-(
sharien 16. 9. 2008, 13:44
jen jsem teda automaticky dala dve lzicky soli, myslim,ze jedna musi byt dost malo.
sharien 16. 9. 2008, 13:41
Ozkousela uzjsemhoodne chlebu, pecivo vubec nekupujem, ale musim rict, ze tento je opravdu dobry! Je hodne podobny bezne Sumave, takze vim, co budu pect jako alternativu k celozrnnemu. Urcite budu opakovat!!!
MucLenka 10. 9. 2008, 21:47
Díky za recept! Konečně mám chleba, který je výborný, nepropadá se a zaplní vrchovatě mojí Domo pekárnu.. (Y) (Y) Bála jsem se, že takové množství mouky jedna lžička droždí nezvedne a chystala jsem se, že brzo ráno poběžim pro rohlíky.. Ještě jednou moc díky!! (F)
Kačák 7. 9. 2008, 15:23
Zdeni vypadá krásně. Prozraďte mi, jak to děláte, že nemáte chlebík zvrchu propadlý, ale krásně nafouklý *-) Už mám za sebou možná 15 chlebů a všechny jsem měla propadlé 8o| Vypadá to hrozně!
Michaella1 8. 9. 2008, 21:33
@Kačák dúfam, že sa ti moja rada osvedčí - jediná zásada aby sa ti chlebík neprepadol je v množstve kvasníc-radšej menej. Viem o čom hovorím, upiekla som už nejakú stovku chlebíkov v DDP - mám Moulinex XXL a pečiem 3-4 krát týždenne. Trvalo mi dlho kým som na to prišla-najprv som si myslela, že je to v množstve tekutín, lebo väčšinou mi radili že radšej menej tekutín, ale to nie je pravda. Môj základný recept: 300 ml tekutín (ja vo vode rozpustím 1 tabletu šumivého celaskonu) 1 PL jablčného octu 1 PL mletých oškvarkov alebo 1 PL oliv. oleja alebo sadla alebo masla (podľa chuti) 1 ČL medu 1 ČL soli 500 g múky (ja dávam špaldovú, celozrnnú, grahamovú, ražnú, ovsenú, pohánkovú, pšeničnú hladkú-všetky tieto v akomkoľvek pomere ale celkovo aby vážili 500g) 1 PL pšeničných otrúb 1 PL pšeničných klíčkov 2 malé zemiaky uvarené v šupke nastrúhať 1 PL rasce semienka (ľan, sezam, slnečnica, tekvica) nakrájam 1 zelenú papriku a aspoň 2 strúčiky cesnaku 1/2 malá odmerka sušených kvasníc (NAOZAJ LEN TAKÉTO MNOžSTVO-NIE VIAC!!! ... a zapnem program 8 (chlieb bohatý na omega 3 mastné kyseliny), ak nemáte tak program celozrnný chlieb a veľkosť 750 g kôrka tmavá RUčíM ZA úSPECH veľa zdaru
minie59 8. 9. 2008, 20:58
@Kačák (hello) (hello) Omlouvám se, že píšu až teď, ale zítra odjíždíme na "dovču" tak jsem se koukla až před chvilkou. Peču chlebíky od začátku května a vyzkoušela jsem hodně receptů-nemůžu si na žádný postěžovat. Pouze s kupovanými směsmi jsem nebyla spokojená .Chleby poměrně malé a také se měly snahu propadat. Zkuste tento, jen si propočítejte množství na velikost Vaší pekárny, aby Vám nepřekynul. U toho je součet vody+mouky =1350 g.Mám pekárnu na 1350 g a chléb ji úplně perfektně naplní. Poslední 2 týdny peču jen tento přesně dle receptu ( i na časovač v noci) a jsou jeden jak druhý. Napište pak, až přijedu, ráda se podívám jestli se Vám dařilo. (flower) (hello) (flower) (hello)
Kačák 11. 9. 2008, 8:25
@minie59 Zdeni MOC Děkuji. zkusim to. Je pravda, že já dělala zatim jen ze směsí. Děkuji a určitě se ozvu. Pěknou dovču! (F) (L)
Manki 6. 9. 2008, 21:05
Už jsem ho vyzkoušela a je (Y) (Y) , chutnal i ávštěvě, jdu ho upéct znovu (L) (L)
minie59 8. 9. 2008, 21:02
@Manki Také jsem ráda, že jsem ho tady na stránkách MMB objevila, jednoduchý, rychlý a perfektní (Y) (Y) . I naše prababička _tohoto času bez zubů - je s ním spokojená ....... (hello)
minie59 1. 9. 2008, 17:42
Psala jsem to pozdě v noci a dnes se koukám 8-|, že mi vyklouzla jedna číslice v množství žitné mouky - má tam být 110 g. Už jsem to opravila.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie