Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Člověče nezlob se

0.0
Člověče nezlob se

Potřebné ingredience

Dort byl s broskvemi a pařížskou šlehačkou, ale mramorový korpus se mi stále nedaří. Sice na konec z toho cosi vylezlo, ale jak si ho tu všechny chválíte, jak je nadýchyný a jemný, tak ani náhodů. Stále nemohu přijít na to, kde dělám chyby. Můj "mramoráček" je z 8mi vajec a měla sem co dělat, aby se mě podařil rozkrojit alespoň na půlky. Korpus byl nepodajný,mokrý ,nízký a hrozně lepil. A to už po třetí(ještě u mého dortu na křtiny a tenisové rakety). Vždycky mi z toho vyleze jakž takž povedený dort, ale tá dřina.........

Postup přípravy

Byl pro syna na jeho přání k narozeninám.Míša byl spokojený a dort všem chutnal, ale kdybych tak přišla na to, co dělám špatně, byla bych spokojená pak i já.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Maruh 26. 9. 2008, 17:02
super (Y) (Y) (Y)
hřešilka 26. 9. 2008, 17:05
@Maruh (F) Markétko děkuji (F) (F) (L)
Zrušený účet 3. 9. 2008, 22:54
Moc krásné člobrdo. Je možné jestliže jste měla korpus hodně vysoký a nedopekla jste ho (myslím tím takové to nedopečení, že ještě chtěl 5 minut), tak pak korpus spadne a je mokrý. Také už se mi to stalo. Jak trouba peče nerovnoměrně. Zrovna jsem píchla do místa, které bylo v pohodě a na druhém konci to ještě chvilku chtělo. (hello)
hřešilka 5. 9. 2008, 9:33
@ Jéé Marcelko, tak od Vás mě pochvala nesmírně těší, děkuji (F) (F) (F) Korpus byl z osmi vajec a nezdál se mi nedopečený, píchla sem asi na tři různá místa a párátko bylo naprosto suché. Po upečení jsem ho nechala ještě chvíli v otevřené troubě a pak chvíli na vařiči a když už se dal plech chytit(že nepálil), tak sem to odnesla na chodbu. Tam sem ho nechala do úplného vychladnutí, ale pořád v tom plechu. Nemohla být chyba v tomto???Že sem ho nevyklopila za tepla??? *-) *-) *-)Marcelko prosim Vás, taky máte tu hmotu než do ní zamícháte sníh tak strašně tuhou a hustou??? :-S Moc Vám předem děkuji za odpověď (L) Na Vaše dorty já nemám slov-jsou prostě úžasné. Chtěla bych péct dorty svým dětem a rodině a chtěla bych se trápit jedině zdobením a ne korpusem. :'( :'( :'(
Zrušený účet 5. 9. 2008, 12:02
@hřešilka Tím to nebude. Já někdy vyklápím za tepla a někdy ne. Navíc, když to spadne, tak to vždy spadne během chvilky po vyndání z trouby. Ano hmota je hodně hustá. Pak se naředí tím sněhem. (hello)
lejča 3. 9. 2008, 14:15
Dášo...mě se osvědčilo dávat půl na půl mouku...půlku množství hladké,podle receptu Dáši (onasi) a půl dávky dávám polohrubou..Korpus je pokaždé nadýchaný...já peču všechny buchty a řezy jenom z polohrubé,tak jsem zkusila trošku pozměnit a (Y)
hřešilka 3. 9. 2008, 16:56
@lejča Leonko, když já mám to těsto strašně husté, než tam vmíchám sníh. Skoro se nedá míchat. +o(
olča 23. 1. 2009, 16:29
@hřešilka Dáši,měla jsem ten samý problém,dělala jsem ten korpus už dvakrát a pokaždý jsem ho měla mokrý a nízký,jakoby sražený....teď jsem dělala mramorovaný korpus znovu a zkusila jsem rozpůlit tu mouku - půl hladké a půl polohrubé a sama se divím....je super,nadýchaný a rozkrojila jsem ho na 3 díly (Y) (Y) (Y) (Y) Určitě to příště zkuste taky,jinak člověče máte nádherný,já ho zkusila taky,ale je to pro mě dost velkej oříšek,zdaleka to není taková čistá práce jako vaše (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Init 3. 9. 2008, 13:58
Jééé, to je veselý člobrdo, zas něco trošku jiného, moc hezoučké (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
hřešilka 3. 9. 2008, 16:57
@Init Olinko děkuji (L) to potěší, když se nedaří :-S
Zrušený účet 2. 9. 2008, 8:51
Dáši, váš dort je hezký (Y), taky se těším, že jednou někdy udělám "Člobrdo", tak mám od vás dobrou inspiraci (F). S korpusem vám taky bohužel neporadím - mně se ten mramorový od Dáši onasi daří skvěle, jiný už skoro nedělám a všichni tenhle hodně chválí. Dělám ho ze dvou až 10 vajec podle požadované velikosti korpusu a ani s dávkováním jsem problém neměla. Tak vám moc držím palce, abyste mušky vychytala a korpus se už příště podařil (D)
hřešilka 3. 9. 2008, 13:41
@ Luci díky za chválu. Problém budu mít asi při pečení. Možná peču na nízkou teplotu (150), jenže na vyšší to mám zas raz dva, a taky to není ono. :-S
Zrušený účet 3. 9. 2008, 13:47
@hřešilka Dáši, myslím, že teplotu máte dobrou, já peču horkým vzduchema mezi 150 a 160, vyšší nedávám, bojím se, aby se mi nepřipálil vršek korpusu. A vodu do těsta dávám horkou, napřed ji promíchám s olejem a přilévám postupně do těsta jak šlehám, takže to už není tak horké... Já nevím, pořád přemýšlím, co se s tím dá udělat, ale nic mě nenapadá :-S
hřešilka 3. 9. 2008, 17:01
@ Luci, jste moc hodná, že se mi snažíte pomoci. Taky mám troubu horkovzdušnou. Jsem zoufalec :'( Tolik si tu všechny mamče chválíte dort "mramoráček a já sem snad jediná, komu se nedaří (N) (N) (N) (N) (N)
hřešilka 3. 9. 2008, 17:04
@hřešilka korpus byl takový hutný a lepivý. vůbec ne nadýchaný +o(
Zrušený účet 2. 9. 2008, 8:37
Úžasný, a jak tam ten pejsek hlídá, aby nikdo nepodváděl :-)
hřešilka 3. 9. 2008, 13:46
@ Helenko děkuji (F) Bylo to moje první zvířátko. Napřed prý vypadal jak prasopes :-D, tak sem začala celého modelovat znovu a myslím, že na podruhé se povedl :-$
mackovec 2. 9. 2008, 6:55
Dášo asi Vám neporadím,kde děláte chybu,ale kbyž jsem minulý týden pekla srdcový dort velký,přidala jsem 1/2 dávky navíc,a srdce jsem rozkrojila na 3 pláty. Možná je chyba ve šleháném bílku???????Přešlehaný?????????? (hello)
hřešilka 3. 9. 2008, 13:53
@mackovec Marcelko, jak se přešlehá sníh. Dyť, ten se přeci šlehá do zhoustnutí ne? *-). Já nevím, kde je chyba, ale mohla byste mi prosím napsat, jestli ty žloutka s cukrem a s olejem a moukou máte taky tak příšerně husté? Mě to nejde ani rozmíchat a proto tam musím dávat po částech sníh a po částech mouku a ne, jak se uvádí, vmíchat mouku s práškem a na konec sníh z bílků.Děkuji (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie