Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

ČERNÝ MARCIPÁN

0.0
ČERNÝ MARCIPÁN

Potřebné ingredience

marcipán, kakao, carbo medicinalis- prostě klasické živočišné černé uhlí, které se kupuje v lékárně

Postup přípravy

Marcipán obarvíme kakaem, v trošce vody si rozpustíme uhlí a přidáme k marcipánu. Hněteme a hměteme až uhněteme krásný černý marcipán.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

žabada 4. 9. 2008, 9:42
Bezva nápad, upotřebím (L) , kamarádka by chtěla mičudu pro synovce - fotbalistu, tak sbíráme odvahu k patlání ;-) ;-) ;-)
Majčik 4. 9. 2008, 9:13
já míchám potr.barvivo :-$
Zrušený účet 4. 9. 2008, 8:23
Já sice používám černou tekutou potravinářskou barvu, ale taky mi přišlo skvělé, že někdo objevil přírodnější způsob barvení marcipánu na černo. Chystám se to časem vyzkoušet. (Y) Díky za nápad (F)
pett* 3. 9. 2008, 21:32
*-) *-) *-) živočišné uhlí ??? to jako kdyby něco, aby se z toho strávníci rovnou nepo... ? :-D :-D :-D :-D Moni, marcipán jde obarvit na černo bezpečnější cestou potravinářskými barvami :-$ http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=19057
brundice 4. 9. 2008, 9:26
@pett* Tak z toho se určitě nepos....je to jistě lepší nápad než "kilo" potravinářských barev co jsem teď musela použít na minulý dort já,toto mě prostě nenapadlo *-)škoda,ale budu si pamatovat na příště,je bezva nápad (Y) (Y) (clamp) (clamp)
Zdenikv 4. 9. 2008, 8:14
@pett* Živočišné uhlí není nebezpečné. Uhlí je naprosto neutrální, možná trochu staví, ale to kakao taky. Pokud toho někdo nesní kilo, tak se nic nestane. Řekla bych, že ve srovnání s různými syntetickými barvivy (tartrazin, chinolinová žluť a podobné dobroty) je uhlí superzdravé barvivo.
smartinka 2. 3. 2012, 20:14
@Zdenikv Přesně tak - dle mého geniální nápad!! Koupila jsem posledně obarvený marcipán pro děti a po přečtení složení ho celý vyhodila do koše...Byl tam třeba Tartrazin - zdraví škodlivá přísada, nevhodná pro děti...
pett* 5. 9. 2008, 23:27
@Zdenikv hmm no to každého věc :-$ ale pro mě prostě vše co se kupuje v lékárně jsou léky a do jídla bych to nedávala. Fakt ale je, že s živočišným uhlím mám super zkušenosti, když je potřeba na Mikuláše namaskovat čerta. Je černej jako noc a jde to krásně umýt pouze vodou ;-) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie