Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Falešný marcilán

0.0
Falešný marcilán

Potřebné ingredience

kolik lžic sušeného mléka tolik lžic moučkového cukru (nejlépe dvakrát přesít)
pár kapek mandlové tresti
trošičku 100% tuku – naškrábat
voda
potravinářská barva

Postup přípravy

všechno smícháme dohromady a vypracujeme vláčné těsto které se nelepí. Pokud chceme barevný marcipán tak potravinářskou barvu dáváme rozpustit do trošky vlažné vody (lépe se rozpustí a nevzniknou ve vodě hrudky, ty když se dostanou do marcipánu tak už je nerozpracujeme, a dělají pak pěknou paseku).

marcipán necháme chvilku odpočinout v mikrotenovém sáčku, ať nám neztvrdne. Když se nám bude zdát že začíná tvrdnou stačí si potřít ruce vodou a chvilinku zpracovat.

Můžeme marcipán použít jak na potahování tak na výrobu různých ozdob.

Marcipán má spíš nažloutlou barvu. Není úplně bílí.

Mě se osvědčilo při výrobě růžiček vyvalovat malé množství marcipánu na kachličce. Je studená tím pádem se tam marcipán nelepí. Hlavně se marcipán nesmí pod cukrovat !!! jinak se růžičky neslepí. Když je marcipán vyválený vykrojím pomocí vykrajovátka kolečka, které ještě trošičku převálím ať jsou okvětní lístky ještě tenčí a hlavně ať nejsou tak stejnoměrné. Nevyvalujte zbytečně velký plát, nebo než růžičky doděláte tak zbytek okvětních lístků může uschnout, pak se musí zpátky zapracovat do marcipánu

Když marcipánem chci potáhnout dortu, tak můžu marcipán pod cukrovat t se mi nepřilepí na vál.. po vyválení ať na marcipánu není cukr můžu opatrně smést pomocí mašlovačky.

takto začínám. obtáčím jeden okvětní lístek kolem druhého.

takhle růžička vapadá po dokončení. maximálně použije na růžičku 7okvětních lístků.
podle velikosti vykrajovátka je růžička velká.

Může se vytvarovat jenom poupátko, a jakýkoli tvat lístečku, který můžem různě ohnout. můžeme vytvořit i leknín

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

xsara4141 25. 2. 2009, 20:52
Je to krásne, len sa chcem spýtať aké sušené mlieko mám použiť, plnotučné alebo polotučné.
blazi 26. 2. 2009, 11:42
@xsara4141 používám na to polotučné mléko.
Ilonáček 25. 2. 2009, 15:30
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Fres 25. 2. 2009, 13:37
Blani konečně změna po všech těch marcipánech...jen nevím jestli to je vážně marcilán :-Dale recept vypadá dobře-vyzkouším (wash) (hello)
žabada 25. 2. 2009, 13:21
Krásné kvítí (clamp) (clamp) (clamp)
radka12345 25. 2. 2009, 11:45
vypadá dobře určitě vyzkouším (clamp) (^)
Zrušený účet 25. 2. 2009, 10:10
Je to skvěléé (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie