Grilovaná prsíčka
Potřebné ingredience
4 kuřecí prsíčka bez kůže a kostí
2 lžíce oleje
4 lžíce šťávy z limetky
1 lžíce směsi koření "Chili"
1 vrchovatá lžička mletého římského kmínu
1 lžička oregana (dobromysli)
2 rozdrcené stroužky česneku
sůl a pepř dle chuti
Postup přípravy
Směs koření "Chili"
(Celkem asi 1/2 šálku směsi)
1 lžíce cayenského pepře
1 lžíce papriky
2 lžíce římského kmínu
1 lžíce oregana (dobromysli)
2 lžíce sušeného česneku
Všechna najemno umletá koření smícháme a uchováváme v dobře uzavřené nádobě.
Omytá a osušená kuřecí prsíčka vložíme do mísy, přidáme ostatní přísady a vše rukama dobře promneme. Mísu přiklopíme a dáme marinovat do lednice alespoň na jednu hodinu. Poté prsíčka grilujeme z obou stran na rozpáleném grilu. Dáváme pozor, aby maso bylo dostatečně propečené, ale ne vysušené, a utvořila se na něm pěkná "mřížka" po grilování. Hotové maso přendáme na talíř, přikryjeme hliníkovou fólií a necháme asi 5 minut odležet. Maso tak "natáhne" zpátky šťávu a nebude suché.
(Celkem asi 1/2 šálku směsi)
1 lžíce cayenského pepře
1 lžíce papriky
2 lžíce římského kmínu
1 lžíce oregana (dobromysli)
2 lžíce sušeného česneku
Všechna najemno umletá koření smícháme a uchováváme v dobře uzavřené nádobě.
Omytá a osušená kuřecí prsíčka vložíme do mísy, přidáme ostatní přísady a vše rukama dobře promneme. Mísu přiklopíme a dáme marinovat do lednice alespoň na jednu hodinu. Poté prsíčka grilujeme z obou stran na rozpáleném grilu. Dáváme pozor, aby maso bylo dostatečně propečené, ale ne vysušené, a utvořila se na něm pěkná "mřížka" po grilování. Hotové maso přendáme na talíř, přikryjeme hliníkovou fólií a necháme asi 5 minut odležet. Maso tak "natáhne" zpátky šťávu a nebude suché.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
s-arka
(upraveno)
12. 9. 2008, 11:35
Konečně pořádné jídlo v té záplavě