Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Grilovaná prsíčka

Grilovaná prsíčka

Potřebné ingredience

4 kuřecí prsíčka bez kůže a kostí 2 lžíce oleje 4 lžíce šťávy z limetky 1 lžíce směsi koření "Chili" 1 vrchovatá lžička mletého římského kmínu 1 lžička oregana (dobromysli) 2 rozdrcené stroužky česneku sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

Směs koření "Chili"
(Celkem asi 1/2 šálku směsi)
1 lžíce cayenského pepře
1 lžíce papriky
2 lžíce římského kmínu
1 lžíce oregana (dobromysli)
2 lžíce sušeného…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Ledová káva

Ledová káva

Potřebné ingredience

6 kostek ledu 1 lžička instantní kávy nebo espressa 2 lžičky cukru 1 lžička sušeného mléka 1/2 lžičky kakaa 1 šálek mléka

Postup přípravy

Do mixéru vložíme led, kávu, cukr, sušené mléko a kakao. Vše zalijeme mlékem, mixér přikryjeme a mixujeme tak dlouho, až je všechen led rozdrcen. Nalijeme do sklenice a ještě…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Lososová pěna

Lososová pěna

Potřebné ingredience

200 g uzeného lososa 400 g čerstvého smetanového sýra mletý pepř šťáva z půlky citrónu dle potřeby mořská sůl krakery petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Připravíme si kuchyňský robot s noži, vložíme do něj plátky uzeného lososa a rozsekáme je na drobno. Přidáme smetanový sýr, mletý pepř, citrónovou šťávu a v případě potřeby sůl.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Šunkové rolky

Šunkové rolky

Potřebné ingredience

Složení: 12 plátků šunky, tubu kaviárového krému s příchutí kopru, 12 cherry rajčátek, řeřichu na ozdobu

Postup přípravy

Na každý plátek šunky vymáčkněte z tuby nudli kaviárové pasty a zabalte. Umístěte na talířek a přidejte cherry rajčátka. Celé posypte kouskami řeřichy. Podávejte s křupavou…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr po staročesku

Kapr po staročesku

Potřebné ingredience

800 g - 1 kg kapra, 1 celer, mrkev, petržel, velká cibule, 10 zrnek pepře, 10 zrnek nového koření, 3 hřebíčky a 3 bobkové listy, trocha zázvoru a tymiánu, několik vlašských ořechů a 10 velkých sušených švestek, 1 l piva, 1 l vody, 1/4 l octa, cukr, povidla nebo sirup, perník, hrst rozinek a hrst mandlí, 1 lžička citronové kůry

Postup přípravy

Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kolečka. Přidáme zrnka pepře, nového koření, hřebíčky a bobkové lsity, trochu zázvoru a tymiánu, několik vlašských ořechů a švestky.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius s bramborami

Pangasius s bramborami

Potřebné ingredience

230 g kysané smetany 12%, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 lžičky sekaného čerstvého kopru, 300 g filet z pangasia, 400 g (nových) brambor oloupaných a nakrájených na kolečka, sůl, čerstvě mletý černý pepř, případně pomerančová kůra a salátová okurka

Postup přípravy

Brambory oloupejte a nakrájejte na kolečka. Dejte je vařit do změknutí - ideálně do páry, případně do vody.
Filety z pangasia rozmrazte a důkladně osušte. V troše vody s…

Zobrazit více...
DORTY
Medovník

Medovník

Potřebné ingredience

Ingredience na medové pláty, těsto: – 100 g másla – 150 g krupicového cukru – 5 lžic medu – 2 lžíce polotučného mléka – 1 vejce – 1 lžička jedlé sody – 450 g hladké mouky, Ingredience na krém: – 200 ml polotučného mléka – 3 vrchovaté lžíce hladké mouky – 200 g másla – 150 g krupicového cukru – 1 žloutek

Postup přípravy

Všechny přísady až na mouku smícháme v míse. Tu posadíme na hrnec, ve kterém se vaří voda, a vše pomocí metličky šleháme v páře. Měli bychom získat směs malinko řidší konzistence,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Hermelín v bramborovém těstíčku

Hermelín v bramborovém těstíčku

Potřebné ingredience

Hermelín, brambory, česnek, sůl, pepř, petrželka, vejce, mouka

Postup přípravy

Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Teplé chlebíčky

Teplé chlebíčky

Potřebné ingredience

200 g měkkého salámu, 200 g tvrdého sýra, 1 cibule, 2 vejce, sůl, pepř, veka, nebo toustový chléb

Postup přípravy

Salám a sýr nastrouháme, cibuli nadrobno pokrájíme a všechno promícháme se syrovými vejci. Osolíme, opepříme, případně můžeme přidat jiné oblíbené koření. Hmotu natřeme na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Teplé housky s překvapením

Teplé housky s překvapením

Potřebné ingredience

housky v počtu dle množství a hladu strávníků, jakýkoliv salám nebo šunka, sýr, který máme rádi, pórek nebo jiná zelenina, kousek másla, alobal

Postup přípravy

Housky podélně rozřízneme a částečně vydlabeme vnitřek. Vzniké "mističky" vyplníme salámem, sýrem a zeleninou a vrátíme poloviny k sobě. Každou housku pevně zabalíme do alobalu…

Zobrazit více...

Kategorie