Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Kapr po staročesku

0.0
Kapr po staročesku

Potřebné ingredience

800 g - 1 kg kapra, 1 celer, mrkev, petržel, velká cibule, 10 zrnek pepře, 10 zrnek nového koření, 3 hřebíčky a 3 bobkové listy, trocha zázvoru a tymiánu, několik vlašských ořechů a 10 velkých sušených švestek, 1 l piva, 1 l vody, 1/4 l octa, cukr, povidla nebo sirup, perník, hrst rozinek a hrst mandlí, 1 lžička citronové kůry

Postup přípravy

Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kolečka. Přidáme zrnka pepře, nového koření, hřebíčky a bobkové lsity, trochu zázvoru a tymiánu, několik vlašských ořechů a švestky.
Vše zalijeme pivem, vodou, octem a vaříme, až zelenina změkne. Scedíme a do scezené omáčky vložíme nasoleného kapra, nakrájeného na kusy a necháme uvařit doměkka. Rybu vyndáme na mísu, do omáčky přidáme trochu cukru, sirup (nebo povidla) a zahustíme strouhaným perníkem. Hotovou omáčku procedíme na rybu a přidáme hrst rozinek a hrst sladkých mandlí, nakrájených na nudličky a lžičku nasekané citrónové kůry. Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami. Doba přípravy: 45 minut

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie