Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Medovník

0.0
Medovník

Potřebné ingredience

Ingredience na medové pláty, těsto:
– 100 g másla
– 150 g krupicového cukru
– 5 lžic medu
– 2 lžíce polotučného mléka
– 1 vejce
– 1 lžička jedlé sody
– 450 g hladké mouky,

Ingredience na krém:
– 200 ml polotučného mléka
– 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
– 200 g másla
– 150 g krupicového cukru
– 1 žloutek

Postup přípravy

Všechny přísady až na mouku smícháme v míse. Tu posadíme na hrnec, ve kterém se vaří voda, a vše pomocí metličky šleháme v páře. Měli bychom získat směs malinko řidší konzistence, než je majonéza. Pak vsypeme prosátou mouku a vypracujeme těsto. Rozdělíme je na 4 díly a zabalíme do fólie na potraviny nebo je vložíme do mikrotenových sáčků, aby neoschlo. Troubu předehřejeme na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Z dílů těsta vyvalujeme na pečicím papíru tenké pláty, které můžeme pro úhlednost vykrojit pokličkou, nebo si na papíru předkreslíme kruh o průměru cca 20 cm. Klademe je na plech a krátce, asi 3 minuty, pečeme do růžovozlaté barvy. Vyjmeme z trouby, sejmeme z papíru a spojujeme krémem.

Příprava krému:
Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku a směs uvedeme do varu. Za stálého míchání takzvaně odpalujeme. Vypneme sporák a hmotu promícháváme do vychladnutí, respektive do pokojové teploty. Pak zatřeme máslo, které musí být rovněž pokojové teploty (jinak by se krém srazil) cukr a žloutek. Jednotlivé pláty těsta spojujeme krémem a vrstvíme medovník. Ozdobíme popraškem cukru, ořechy nebo třeba a sezonním ovocem - podle chuti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pelda77 11. 9. 2008, 20:28
Taky jsem ho už dělala a jen můžu potvrdit, je moooooooooooooooc dobrý. (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie