(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Trojfarené rezy s pribináčikovým krémom
Potřebné ingredience
4 vajíčka, 1,5 dcl smotany alebo mlieka, 6 lyžíc oleja, 10 lyžíc kryštál.cukru, 3 lyžice kakaa, 10 lyžíc hladkej múky, 1/2 bal. PDP Pribináčikový krém: 500g nízkotučného tvarohu, 1 šlahačka, 1 stužovač, 250 ml kyslej smotany, 3 bal. vanil.cukru, 3 lyžice prášk. cukru Poleva: 3 bal. Futtiny (marhuľové), 2-3 lyž. kryšt. cukru,1,3 l tekutiny ( pridáme šťavu z kompótov a doplníme vodou) kompót, banány
Postup přípravy
Žĺtka vymiešame s polovicou cukru do peny ...pridáme smotanu a olej a ešte chvíľu šľaháme na hutú penu. Z bielkov a zvyšného cukru urobíme sneh a žĺtkovú zmes vlejeme do snehu a zmiešame. Pridáme preosiatu múku, PDP a kakao a urobíme cesto. Nalejeme na vymastený plech a pečieme pri 180°C.
Na studený korpus natrieme krém.
Šľahačku so stužovačom ušľaháme do tuha. Pridáme tvaroh, oba cukre a kyslú smotanu. Spolu zmiešame.
Na krém poukladáme ovocie a zalejeme vlažnou Fruttinovou želatínou....ak nemáme fruttinu použijeme Zlatý klas.
Necháme stuhnúť v chladničke.
Na studený korpus natrieme krém.
Šľahačku so stužovačom ušľaháme do tuha. Pridáme tvaroh, oba cukre a kyslú smotanu. Spolu zmiešame.
Na krém poukladáme ovocie a zalejeme vlažnou Fruttinovou želatínou....ak nemáme fruttinu použijeme Zlatý klas.
Necháme stuhnúť v chladničke.
poukladané ovocie na kréme
poliate
krájame celkom vychladnuté....moji hladoši už nemohli vydržať tak som to krájala len také mierne vychladené a tak to nevyzerá moc úhľadne...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé