Zapečené brambory s cuketou, rajčaty a bešamelem
Potřebné ingredience
Brambory, cuketa, rajčata, máslo, mléko, hladká mouka, sůl, muškátový oříšek, podravka
Postup přípravy
Na 2l hrnec necelý 1l bešamelu a asi půl cukety (záleží na velikosti)
Po tomto receptu se doma všichni olizovali až za ušima. Dobrou chuť!
Očištěné brambory nakrájíme na kolečka a dáme vařit do osolené vody. Vaříme do poloměkka.
Rozpustíme si máslo na bešamel.
Přidáme mouky a chvíli restujeme. Pak zalijeme mlékem - případně i smetanou.
Chvíli povaříme - dochutíme solí, špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a trochou podravky. Bešamel dělám hustší - zelenina pustí dost vody.
Scedíme částečně uvařené brambory
Očistíme, nakrájíme a posolíme cuketu (solím dopředu aby pustila vodu)- scedíme ji z přebytečné vody. A nakrájíme si rajčata na kolečka.
Do zapékací formy dáme dospod trochu bešamelu, na to vrstvu brambor, pak cuketu a rajčata.
Zalijeme trochou bešamelu a opakujeme postup - brambory, cuketu, rajčata a nakonec brambory.
A nakonec to zase zalijeme bešamelem - kdo chce může ještě dát sýt. Prvních 5-10 minut to peču zakryté, dále už pak odkryté. Peču to na 180-200°C dokud nejsou brambory měkké.
Tak a zapečeno - nemám fotku jak to vypadá na talíři - ale je to fakt mňamka. Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé