Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

NAKLÁDANÝ SÝR HERMELÍN

0.0
NAKLÁDANÝ SÝR HERMELÍN

Potřebné ingredience

4 hermelíny, 300 ml olivového oleje (můžete použít i směr 200 rostlinného a 100 olivového), 1 cibuli, nejméně 4 stroužky česneku, 4 sterilované feferonky, 4 bobkové listy, 1 lžičku pasty z chilli papriček (nebo jiná pálivá záležitost, záleží na vaší chuti), kuličky barevného pepře.

Postup přípravy

Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Asi polovinu kuliček pepře rozdrťte (nebo použijte koupený drcený pepř). Hermelíny podélně rozkrojte. Na jednu polovinu sýra pak z vnitřní strany rozložte plátky česneku, posypejte drceným pepřem, druhou polovinu potřete onou „pálivkou“. Přidejte kolečka cibule a bobkový list. Poloviny přiložte zpět k sobě a sepněte párátky. Pak hermelíny vložte do sklenice s patřičně širokým hrdlem a zalijte olejem tak, aby byly všechny sýry zcela ponořené. Nechte pak uležet přibližně po dobu nejméně jednoho týdne při pokojové teplotě. Před vlastní konzumací vřele doporučuji dostatečně se předzásobit pivem. Podáváme s chlebem a zeleninovou oblohou.
Po snědení všech hermelínů lze olej použít ještě jednou. Tomu dalšímu hermelínu to dodá ještě pikantnější chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

eliskaXL 9. 1. 2014, 12:12
prosim jak dlouho vydrzi v lednici nalozeny? :-)
sympatie 9. 1. 2014, 13:14
@eliskaXL Moje zkušenost je taková, že na dlouhou úschovu to není, řekla bych tak týden, on se pak jakoby rozmočí, nasákne olejem. 3 dny na uležení a pak zkonzumovat.
kulisek22 17. 6. 2007, 12:15
(tudledudle)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie