(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Mouřenínky

Potřebné ingredience
20 větších sušených švestek
20 mandlí
1/8 litru suchého bílého vína
2 vejce
10 dkg hladké mouky
½ lžičky oleje
tuk na smažení
2 lžíce cukru krupice
2 lžíce strouhané čokolády
Postup přípravy
Omyté švestky na pařáku napaříme, ze změklých vyjmeme pecky a nahradíme je spařenými oloupanými mandlemi. Z vína, žloutků, oleje a mouky připravíme hladké těstíčko. Necháme půl hod. odpočinout. po té do něj Lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Osušené švestky máčíme v těstíčku a na pánvy smažíme do zlatova. Usmažené necháme okapat na papírovém ubrousku,
a ještě horké obalujeme ve směsi z cukru a čokolády.
a ještě horké obalujeme ve směsi z cukru a čokolády.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sidoniaZ
(upraveno)
13. 10. 2008, 18:30
určitě vyzkouším



nahlásit