(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Zapečené rybí filé s bylinkovou omáčkou a zeleninou

Potřebné ingredience
400 g tresky nebo pangasia či jiné mořské ryby * 1 pórek * 2 větší mrkve * 1 zakysaná smetana * tvrdý sýr * pažitka, petržel, kopr, provensálské koření 1 lžíce, sůl, pepř, olivový olej, máslo
Postup přípravy
nastrouháme mrkve nahrubo, pórek nakrájíme šikmo na kolečka a vše osmahneme na olivovém oleji (přidávám i máslo, víc mi to chutná:-))
Pekáč polijeme olejem, dáme zeleninu, na ni filé, které osolíme a můžeme pokapat citronovou šťávou a dáme na 15 minut zapéct na 225 stupňů.
Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s bylinkami (vynechávám pažitku a petrželku, protože tu většinou nemám, ale kopr aspoň naložený určitě nevynechávat).
Po 15 minutách dáme na rybu omáčku a posypeme sýrem a dáme ještě na 15 minut zapéct za současného snížení teploty na 180 stupňů.
má se podávat s rýží, ale my máme nejradši s chlebem:-)
recept je z pořadu U nás v Evropě - švédsko.
Pekáč polijeme olejem, dáme zeleninu, na ni filé, které osolíme a můžeme pokapat citronovou šťávou a dáme na 15 minut zapéct na 225 stupňů.
Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s bylinkami (vynechávám pažitku a petrželku, protože tu většinou nemám, ale kopr aspoň naložený určitě nevynechávat).
Po 15 minutách dáme na rybu omáčku a posypeme sýrem a dáme ještě na 15 minut zapéct za současného snížení teploty na 180 stupňů.
má se podávat s rýží, ale my máme nejradši s chlebem:-)
recept je z pořadu U nás v Evropě - švédsko.

osmažená zelenina se zmrazeným filé

15 minut předpečené

a hotovo po dalších 15 minutách

varianta s chlebem.. mňaaam!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé