(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Květákové karbanátky
Potřebné ingredience
květák, 1-2 vejce (podle velikosti květáku), sůl, pepř, strouhanka, krupice podle potřeby
Postup přípravy
1
Květák uvaříme do měkka, necháme dobře okapat a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a tolik krupice, aby se daly formovat karbanátky. Dobře promícháme. Krupice dáme nejprve méně a necháme ji 15 minut nabobtnat, pokud je jí málo, přidáme. Potom tvarujeme karbanátky, obalujeme ve strouhance a smažíme z obou stran.
Podáváme s brambory a zeleninovým salátem, případně s tatarkou nebo jogurtovou omáčkou.
Květák uvaříme do měkka, necháme dobře okapat a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a tolik krupice, aby se daly formovat karbanátky. Dobře promícháme. Krupice dáme nejprve méně a necháme ji 15 minut nabobtnat, pokud je jí málo, přidáme. Potom tvarujeme karbanátky, obalujeme ve strouhance a smažíme z obou stran.
Podáváme s brambory a zeleninovým salátem, případně s tatarkou nebo jogurtovou omáčkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé