Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

VLOČKOVÁ POLÉVKA

0.0
VLOČKOVÁ  POLÉVKA

Potřebné ingredience

50 g másla nebo Hery2 vrchovaté lžíce ovesných vloček 2-3 vejce/podle velikosti/kostka hovězího bujonulžička sladké papriky, 1l vody,trochu vegety na dochucení

Postup přípravy

Na rozpuštěném másle opražíme vločky/stačí chvilka/,pokud je vloček hodně a dají se špatně míchat - přidáme trochu másla.Potom přidáme syrová vajíčka,která umícháme a hned zalijeme vodou.Přidáme papriku,hovězí bujon nebo masox a necháme projít varem.Podle chuti můžeme přidat vegetu.
Je to jednoduché,rychlé,levné a hlavně naše oblíbené jídlo.Chutná i manželovi,který jinak ovesné vločky vůbec nemá rád.Pro mě ideální z časového důvodu - polévka je uvařená dřív než polévka z pytlíku.
Přeji všem dobrou chuť.

Pravda vzhledově nevypadá polévka nejlépe,ale lze jí vylepšit pažitkou či petrželkou....../tu bohužel moje děti zrovna moc nemusí.../

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

galli 2. 2. 2007, 9:28
opravdu výborná (Y) i když musím přiznat,jak píše Reninka,že "nevypadá" zrovna nejlépe .
Kučis 22. 1. 2012, 18:55
@galli (Y) (Y) (Y)
reninka 31. 1. 2007, 18:38
Děkuji za recept, dnes jsem byla bezradná, co k večeři, tak tu listuji sem tam v receptech a narazila na tento. Musím přiznat, že zprvu jsem se bála, že polévka "nevypadá" zrovna nejlépe, takže ji nikdo jíst nebude, ale opak byl pravdou. Určitě jsem ji nevařila naposledy (F)
Kučis 22. 1. 2012, 18:55
@reninka :-) :-) :-)U nás je také oblíbená-výborná kombinace pro oběd je tato polévka + palačinky.Bohužel děti namají rády cokoliv zeleného v polévce,určitě by se tím vzhled polévky vylepšil..... :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie