Řezy PARADISO - pro odvážné :O)

Potřebné ingredience
4 vejce, 2 žloutky, 100g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 120g hladké mouky, 1 kypřící prášek, 40g rozpuštěného nebo změklého másla či margarínu
Na náplň: 2 bílky, 50g cukru moučka, 1 balíček bílé čokoládové polevy, 5 polévkových lžic rumu nebo rumové aroma, 1 balíček Želatinového ztužovače, 100ml vody, 500ml šlehačky, kokos na posypání
Postup přípravy
Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30*40cm). Pečeme na 160 stupňů (horkovzdušná) cca 20 minut.
Na přípravu náplně ušleháme bílky s cukrem do tuha. Rychle vmícháme rozpuštěnou čokoládovou polevu, připravenou podle návodu na obale, a rum nebo rumové aroma.
Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do čokoládového sněhu. Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme do krému. Vychladlý korpus potřeme krémem a posypeme kokosem. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.
Recept mám ze sešitu Receptář č.21 Dr. Oetker. Akorát jsem změnila název, trochu suroviny a malinko postup. Takže oficiální název je Miniřezy Rumba a při přípravě piškotu tam je, že se vše šlehá dohromady.
A proč pro odvážné? Protože jsou použity "syrové" bílky :-) Ale já mám vajíčka z osvědčeného zdroje tak jsem strach neměla :-)

...kdyby někdo nevěděl, jak vypadá Želatinový ztužovač- k dostání v Tescu a myslím, že už všude :-)

...jiný pohled

...a tohle je PARADISO v podání Zuzky J. (zjelenice) ID 25040 - snad se na mě nebude zlobit, že jsem si vypůjčila její fotku :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
























