(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
ŘEZY KARTIČKOVÉ..
Potřebné ingredience
5 žloutků, 18 dkg cukru, 3-4 lžíce horké vody, 14 dkg polohrubé mouky, 1/4 prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, sníh z pěti bílků
Náplň: 6 žloutků, 3 dcl mléka, 1 vanilkový pudink
Postup přípravy
Utřeme cukr s pěti žloutky, vmícháme horkou vodu, mouku, prášek do pečiva, kakao a sníh z bílků.
Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct.
K vychladlému krému ze žloutků, mléka a pudinku přidáme 30 dkg másla, 15 dkg cukru a 1 vanilkový cukr. Vše dobře utřeme. Hotový krém naneseme na upečenou placku.
Navrch poskládáme balíček piškotů, které pokapeme rumem a horkou vodou.
již pouze ušleháme 6 bílků a 35 dkg cukru a nastříkáme úhledné mřížky a mezi ně nakapeme lžičkou čokoládu 1/2 lvy, 2-3 lžíce kakaa
krém můžete dohromady vařit...já ale dělám klasický...napřed utřu žloutky a pak dám vychladlý pudink...
Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct.
K vychladlému krému ze žloutků, mléka a pudinku přidáme 30 dkg másla, 15 dkg cukru a 1 vanilkový cukr. Vše dobře utřeme. Hotový krém naneseme na upečenou placku.
Navrch poskládáme balíček piškotů, které pokapeme rumem a horkou vodou.
již pouze ušleháme 6 bílků a 35 dkg cukru a nastříkáme úhledné mřížky a mezi ně nakapeme lžičkou čokoládu 1/2 lvy, 2-3 lžíce kakaa
krém můžete dohromady vařit...já ale dělám klasický...napřed utřu žloutky a pak dám vychladlý pudink...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sympatie
(upraveno)
26. 8. 2007, 16:55
Souhlasím s Lenkou, jsou tady i recepty nevyzkoušené a stejně jsou chváleny, pak musím použít svůj úsudek a řídit se citem k vaření.
hahalii
(upraveno)
26. 8. 2007, 17:57
@sympatie
jo to znám a pak si nevím rady...ale dělám recepty vyzkoušenéy
Zrušený účet
(upraveno)
26. 8. 2007, 13:41
Můžu se zeptat, na jak velkém plechu, nebo pekáči jste pekla těsto? Ony teď mají různé rozměry a já mám jen ty klasické hluboké, nebo mělké. Jo a když uvaříte puding ve 3 dcl mléka, ty žloutky se tam dávají až po vychladnutí, nebo se to vaří vše dohromady? Chci to vyzkoušet, je to zase něco, co v receptech nemám
hahalii
(upraveno)
26. 8. 2007, 15:55
@
AHOJ...TEN KRÉM SE DĚLÁ JAK VŠECHNY OSTATNÍ...VYCHLADLÝ SE PŘIDÁ..
Zrušený účet
(upraveno)
26. 8. 2007, 16:25
@hahalii
takže se asi nedozvím, co s těmi žloutky, jestli je uvařit s pudingem a mlékem, nebo je zamíchat až do vychladlého pudingu. Prostě se přidá vychladlý
Boban1
(upraveno)
26. 8. 2007, 16:29
@
Helenko, je to podobný krém, vlastně skoro celé řezy, jako Obližprst, takže já bych žloutky uvařila s tím pudinkem
Zrušený účet
(upraveno)
26. 8. 2007, 16:48
@Boban1
Zkusím to, co to udělá. Na té fotečce tady to vypada tak krásně, že člověk tloustne, jen se na to podívá
hahalii
(upraveno)
26. 8. 2007, 12:15
Ahojik z knižky to není je to focené čerstvé...jsou opravdu dobré..dělávala je moje mamka a moje děti je zbožnují
leni0323
(upraveno)
26. 8. 2007, 12:15
@hahalii
tak to je super, to vyzkoušíme
hahalii
(upraveno)
26. 8. 2007, 12:17
@leni0323
jj..zkuste...dětem bude chutnat...
leni0323
(upraveno)
25. 8. 2007, 18:23
vypadá to hezky, mě by zajímalo, jestli ty receptíky jsou všechny odzkoušené, mám raději, když je to nafocené přímo, jak je to uděláno doma, ne z knížky, protože pak nevím, jestli je to opravdu taková dobrůtka nebo to jen tak dobře vypadá