Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Ježek - plněný dort

0.0
Ježek - plněný dort

Potřebné ingredience

korpus, šlehačková náplň, máslovo-pudinkový krém, ozdoby

Postup přípravy

postup mám detailně na svých stránkách: http://rybi-cka.blog.cz/0810/jezek-pro-lukaska-ke-svatku, zde stručněji:

1) Upečeme korpus - na plechu plát ze 4-5 vajec, v kruhu cca ze 2 vajec.

2) Misku vhodné velikosti vyložíme potravinovou fólií nebo mikrotenem.

3) Na ježka potřebujeme tvar plošší, tak si vypomůžeme improvizovanými vycpávkami.
... 4) Plát piškotu nakrájíme na pruhy a tyto skládáme vedle sebe do mísy.
... 5) Na bocích mísy si pomůžeme s vytvarováním uříznutím na šikmo. Po zkušenosti s krájením takového dortu doporučuju z plátů piškotu stáhnout horní "slupku" piškotu, která se stejně sama odděluje.
... 6) Tímto způsobem vyskládáme celou plochu mísy a na koncích doplníme trojúhelníky. Pruhy pak zkrátíme do výšky mísy.

7) Piškotovou mísu pak naplníme připraveným krémem, třeba šlehačkou se ztužovačem. Předtím můžeme piškot potřít marmeládou, ale nemusíme.
... 8) Stejně tam můžeme a nemusíme potřít marmeládou kruhový korpus, kterým pak naplněnou mísu přiklopíme.

9) Naplněný dort necháme v lednici pořádně ztuhnout alespoň jednu hodinu. Pro snazší přenášení dortu položíme na korpus kolečko z pečícího papíru nebo kartonu.
.... 10) Po ztuhnutí dort překlopíme na podnos nebo podložku.

11) Odkryjeme.
... 12) A dotvarujeme například oříznutím korpusu na výraznější ovál a pod.

13) Zbytky piškotu rozdrobíme a smícháme s marmeládou a krémem.
... 14) Vznikne taková zvárná hmota, tzv. punčovina.
... 15) Z punčoviny vytvarujeme chybějící čumák.

16) Připravíme čokoládovou polevu.
... 17) Připravený čumák rovnoměrně polijeme polevou.
... 18) Po zatuhnutí umístíme čumák na ježka zapíchnutím do špejlí.
... 19) Čumáček je připraven.

20) Připravený krém dáme do zdobícího sáčku s větší špičkou.
... 21) Zdobíme hvězdičkami jednu vedle druhé.

22) Ze zbytku polevy vykrojíme kolečka jako uši.
... 23) Umístíme na ježka uši...

Ježka dozdobily děti želatinovými bonbóny ve tvaru ovoce.

24) ... a můžeme krájet.

Stejným způsobem jsem tvořila tuto berušku. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=28131

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 27. 10. 2008, 7:13
Marci, parádička. Jsi šikula (clamp) (clamp) (clamp)
Willow M 26. 10. 2008, 8:02
Moc hezký (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
Dočka 26. 10. 2008, 7:59
(Y) (Y) (Y)Marcelko moc suproví a opět krásný dort a děkuji za postup někdy zkusím a dám vědět pa (L) (hello)
Zrušený účet 26. 10. 2008, 0:41
Marcel paráda. (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
Fres 25. 10. 2008, 22:37
Pěkný ježura a na řezu vypadá taky skvěle! (Y) (clamp) (Y)
Dermajetics 25. 10. 2008, 20:34
Krásný ježeček, to obdivuju s krémem takové zázraky (clamp) (clamp) (L)
Aderiarleen 25. 10. 2008, 19:34
Marcelka ježurko je nádherný...a tie bodlinky-pichliačiky máš predcízne (Y)
klekanda 25. 10. 2008, 19:28
Moc krásný ježek (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o)
stambi 25. 10. 2008, 14:56
krása a super postup,někdy určitě využiju (Y) (Y) (Y)
framile 25. 10. 2008, 14:43
Super, už vím, co bude mít syn k svátku |:o) moc se mi ježura líbí (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie