Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 51 návštěvníků)

FERRERO ROCHER NA PLECHU

0.0
FERRERO ROCHER NA PLECHU

Potřebné ingredience

Recept mi byl poslán na mejl tak jsem ho hned musela vyzkoušet a podělit se.Těsto: 2 hrnky hladké mouky,1 hrnek cukru,vanilkový cukr, prášek do pečiva, 3/4 hrnku oleje,1 a půl hrnku mléka, 2 celá vejce ,kakao jak kdo chce Nápln: 1 kondenzované mléko-NESLAZENÉ(Tatra Grand-9%), 200 g změklého másla, 5 oříškových tatranek, 100 g nugety, 100 g sekaných,strouhaných nesolených arašídů, čokol.poleva a hrst nasekaných neosol.arašídů

Postup přípravy

Suroviny na těsto smícháme ( já jsem větši polovinu nalila na plech a zbytek jsem obarvila kakaem a různě polila světlé těsto )a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech,dáme péct. na 170stupňů cca 20-25 minut.Nejlépe den předem si uvaříme mléko cca 2 hod já vařím i déle,které necháme vystydnout.Horké neotvírat!!! Mléko i po uvaření je stále tekuté,ale trošičku zhoustne a má lehce karamelovou barvu,hlavním úkolem je jako pojivo.Do zchladlého mléka přidáme máslo a vyšleháme.Poté lehce vmícháme strouhané tatranky,nugetu a arašídy.Krémem potřeme korpus a polijeme polevou a posypeme arašídy. Já jsem suroviny na krém ušlehala všechny do hromady.Dáme do lednice nejlépe přes noc.
Po ztuhnutí jsem zákusek nechala jen tak v chladnu přikrytý ne vledničce, buchta by byla moc tuhá a né tak dobrá.

To je zbyteček co nám zbyl.

MŇam

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krokodyl 2. 7. 2012, 20:07
Dobrý večer, mám dotaz ,stane se něco zásadního když to kondenzované mléko neuvařím? Když to není slazené mléko tudíž nezkaramelizuje(příjde mi zbytečné vařit neslazené mléko) a píšete že má plnit funkci pojidla tak se ptám zda to nebude vadit když to nepřevařím předem moc děkuji za odpověď Zdeňka
vevercak78 10. 2. 2010, 10:34
(Y) (Y) (Y) (Y)
lucenka 29. 11. 2008, 13:50
Ahojky!!! Tak včera jsem upekla Vaši buchtičku!!! No jak jinak-je přímo výborná!!!! :-)Děkuji za skvělý recept!!!
aweii 1. 12. 2008, 9:32
@lucenka Ahoj Lucinko moc děkuji, jsem ráda, že jsi vyzkoušela a hlavně, že Vám chutnalo :-) :-) Ráda jsem se podělila o recept (K) Měj se krásně (hello)
marpla (upraveno) 19. 11. 2008, 16:59
Evo, tak jsem včera pekla na zkoužku (chci péct na narozeniny) Váš moučník, je moc dobrej i přes to , že se mi asi malinko ten spodní korpus mojí vinou srazil :-( Doufám, že na narozeniny už bude perfektní . Moc děkuji za bezva recept (clamp) (clamp) A musím ještě dodat, že řezy moc všem v okolí chutnají, zrovna teď po mě chtějí recept :-)))))
aweii 20. 11. 2008, 13:55
@marpla Marti moc děkuji, jsem ráda, že všem chutnalo a snad na narozeniny se nic nesrazí a bude to perfektní (Y) přeju hodně štěstí a ať se oslva povede |:o) pěkný den (hello)
daevid 31. 10. 2008, 19:32
Tak si tu tak šmejdím a přemyslim co zitra upect a najednou narazim na tvůj recept, určitě vyzkouším,, vypadá to velice dobře. Máš super albíčko, ráda k tobě chodím pro receptíky už jsem jich plno vyzkoušela a vždycky byly moc dobré. Moc děkuji (Y) (Y) (K) (flower)
aweii 1. 11. 2008, 10:01
@daevid takové chvály, moc děkuji hrozně mě to potěšilo.Jsem ráda, že zkoušíte mé receptíky, snad bude chutnat a nezklame tě i tato. Pěkný den a pak napis jak chutnalo, budu ráda. papap (Y) (hello) (flower)
darling66 29. 10. 2008, 23:00
Jéžiš omlovám se moc sem pitomá nečetla jsem postup ale jen suroviny a to těsto jsem úplně přehlédla ;-) ;-) :-$ (child7) omlouvám se a děkuji určitě vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo (noc)
aweii 30. 10. 2008, 8:41
@darling66 Nemáš se za co omlouvat, mně se to taky občas stane ;-), vyzkoušej snad bude chutnat i u Vás, budu ráda když napíšeš jaký měla úspěch buchtinka. Pěkný den (hello) (flower) (Y)
zzaja 29. 10. 2008, 18:29
To vypadá dost žravě o víkendu nám má přijít návštěva tak upeču, pak dám vědět jak chutnalo. (zajic)
aweii 30. 10. 2008, 8:06
@zzaja Zdeni vyzkoušej, myslím že nebudeš litovat je to dobrota, u nás se po tom jen zaprášilo,JJ pak dej vědět jak chutnalo, budu moc ráda. Pěkný den (hello) (zajic) (hello)
darling66 28. 10. 2008, 19:10
Chtěla bych vyzkoušet ale píšete tu že se to má nemazat na korpus...ale na ten tu recept není :^)
aweii 28. 10. 2008, 19:17
@darling66 Luci, korpus je tam napsaný, musíš pozorněji číst, vše tam je :-).
aweii 28. 10. 2008, 16:05
Ahojky, já nepsala, že zkaramelizuje, jen že má lehce karamelovou barvu ( není bílé ). Nemá v něm co z karamelizovat. pěkný den
KáKá 28. 10. 2008, 16:50
@aweii ;-) no právě,děkuji za odpověď,jen jsem se chtěla zeptat,moc ráda je vyzkouším
aweii 28. 10. 2008, 19:15
@KáKá Nemáš vůbec za co, jj vždycky je lepší se zeptat :-), vyzkoušej, snad budou chutnat, jako u nás ( hned se (zajic) pěkný večer (hello)
KáKá 28. 10. 2008, 11:12
pardon,co v tom mléce zkaramelizuje,když v něm není cukr?Salko bych chápala

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie