Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Moje pikantní pomazánka

0.0
Moje pikantní pomazánka

Potřebné ingredience

2 vejce uvařené na tvrdo, 2 kostky taveného sýra, 1 pomazánkové máslo přírodní, 1-2 stroužky česneku, 1 malá cibulka, polot. hořtice nebo francouzská,1 sklenička steril.zeleniny (já kupuju v Lidlu,jinak Moravanka nebo co máte vy rádi) - použijeme jen její část - sterl.cibulku,okurky a kapii - možná si sami zavařujete nebo jsou i zvlášť a dají se koupit, nevím. Zbytek skleničky se dá využít jinak., a ještě ďábelkou směs a trošku čili

Postup přípravy

Pomazánku jsem dělala včera, po té dortě jsem měla chuť na úplný opak. Myslím, že pro malé děti určitě není, taková kyselost a pikantnost a ostrost není vhodné. Možná využijete na silvestra.
Takže: Klasika základ vajíčko, tav.sýt a pom. máslo (ano to je většinou základ do mých pomazánek) budeme zpracovávat vidličkou.....
Ze skleničky jsem si oddělila a použiju kapii, kys.okurku a kys.cibulku - vaše varianta může být i s další zeleninou ze skleničky, ale to mi osobně nechutná........ Vše nakraju na drobno. Česnek a cibulku čestvou taky nakrájeme na velmi drobno.
Podle chuti dodáme trošku hořtice, já včera využila francouzskou a trošku koření ďábelské směsi a chili. Opatrně, ďábelka je slaná,takže velmi málo.

Všechno opět propracujeme vidličkou, jde to velmi dobře. Pomazánka se určitě hodí nejen na večeři, ale i oslavy nebo na blížícího se silvestra. Zkuste a uvidíte.

Přeji dobrou chuť :-)

příprava

další ingredience

a finiš :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie