Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Houskové knedlíky

0.0
Houskové knedlíky

Potřebné ingredience

Nevím,kam to zařadit,ale já z nich byla tak nadšená,že se o postup musím s vámi podělit.

Pro 8-12 osob potřebujete:1 kg hrubé mouky,2 vejce,2 dkg droždí,1 a půl lžičky soli,1/2 l mléka,2 starší rohlíky

Postup přípravy

Mouku,rozdrobené droždí,sůl,vejce a mléko 10 minut vařečkou zapracováváme.Pak zapracujeme nadrobno nakrájené rohlíky a necháme v teple 1 h kynout.Pak rozdělíme na díly(je toho tak 6-8 dílů),necháme odpočinout než se začne vařit osolená voda.Uděláme knedlíky a vaříme 20 min.(po 10 min.obrátíme).Po uvaření propícháme velkou vidlicí na maso,aby vyšla pára a rozkrájíme na plátky.Já krájím nití,ale samozřejmě můžete použít kráječ.

Spousta lidí totiž zkazí výborné jídlo nedobrým knedlíkem(také jsem k nim patřila).Ale od té doby,co znám tento recept,tak je celé jídlo jedna báseň.Knedlíky dělám ale opravdu jen při nějakých výjimečných příležitostech většinou ke svíčkové,kuřeti na paprice,nebo králíku na černo-viz.další můj recept.

P.S.Pro 4 osoby doporučuju dělat z polovičního množství,protože pak Vám buď zbydou na druhý den k omáčce a masu,anebo můžete udělat knedlíky s vejci.Záleží také jací jste jedlíci:-).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pišilka 6. 11. 2009, 16:28
(Y) (Y) (Y) Dobrý den Danielko, dnes jsem dělala vaše knedle... (jidlo) (pl) Vyzkoušela jsem už víc receptů, ale na vaše nedám dopustit. Z kila plnou zadělávačku kol o průměru 10 cm, ale on je někdo sní ;-) ;-) ;-) Děkuji za zveřejnění (Y)
ajaapaja 14. 12. 2009, 20:31
@pišilka Dobrý večer Kristýnko,dlouho jsem tu už nebyla a mám radost,že se knedlíky povedly :-).Nejsem žádná super kuchařka a potřebovala jsem nějaký polopatický recept(nějaký:osolíme...pro mne není,potřebuji vědět,kolik mám dát přesně soli apod.)a tento byl přesně podle mého gusta. Mějte se krásně a hezké Vánoce (stromecek).
Devinka (upraveno) 15. 1. 2009, 10:08
DObrý den, dnes jsem dělala své první knedlíky - a to podle Vašeho receptu. S těstem se sice těžce dělalo, zato vykynulo nádherně a knedlíky jsou vynikající. Udělala jsem celou dávku, je to jak pro regiment, ale budou výborné i s vajíčkem. Díky za tip! (Y)
ajaapaja 14. 12. 2008, 8:57
@Devinka To jsem ráda,že se povedly (flower).Tento polopatický postup mám z pořadu Barvy života,na který jsou koukala,když jsem byla ještě na mateřské(pořad pro seniory ;-)).Tyto knedlíky tam doporučoval známý šéfkuchař.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie