(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
EGYPTSKÁ BASBOUSSA (čtěte BASBÚSA) - hrnková

Potřebné ingredience
1 velký bílý jogurt, 3 hrnky krupice (hrubá krupice, nikoliv dětská krupička) , 1 hrnek cukru (ja dávám krupicový) , 1 hrnek kokosu (já dělám bez kokosu) , 1 prášek do pečiva , 1 rozpustěnou Heru
Postup přípravy
Smícháme:
1 velký bílý jogurt
3 hrnky krupice (hrubá krupice, nikoliv dětská krupička)
1 hrnek cukru (ja dávám krupicový)
1 hrnek kokosu (já dělám bez kokosu)
1 prášek do pečiva
1 rozpustěnou Heru
Umícháme těsto, které má hrozně lepivou konzistenci, namažeme ho na plech a uhladíme, nejraději rukou namočenou ve vodě. V pravidelných intervalech poklademe oloupanými mandlemi (já ji dělám bez ničeho nebo do těsta nasypu rozinky). Dáme péct a pečeme do zlatohnědé barvy.
Po vytažení z trouby hned ještě teplé rozřežeme na kousky a polejeme studeným cukrovým sirupem (nebo studenou buchtu teplým sirupem).
SIRUP: RozpustiT cca 1,5 hrnku cukru a stejné množství vody. Cukr za tepla rozpustit. Dobré je přidat lžíci nebo dvě medu, cukr získá hezkou vůni.
Naposled jsem dělala i bez sirupu a také všem chutnalo...
Prý basbusa chutná nejlépe uleželá z ledničky, ale to nevím, jelikož se vždy sní hned a já ji nestačím dát ani do ledničky... . :-)
1 velký bílý jogurt
3 hrnky krupice (hrubá krupice, nikoliv dětská krupička)
1 hrnek cukru (ja dávám krupicový)
1 hrnek kokosu (já dělám bez kokosu)
1 prášek do pečiva
1 rozpustěnou Heru
Umícháme těsto, které má hrozně lepivou konzistenci, namažeme ho na plech a uhladíme, nejraději rukou namočenou ve vodě. V pravidelných intervalech poklademe oloupanými mandlemi (já ji dělám bez ničeho nebo do těsta nasypu rozinky). Dáme péct a pečeme do zlatohnědé barvy.
Po vytažení z trouby hned ještě teplé rozřežeme na kousky a polejeme studeným cukrovým sirupem (nebo studenou buchtu teplým sirupem).
SIRUP: RozpustiT cca 1,5 hrnku cukru a stejné množství vody. Cukr za tepla rozpustit. Dobré je přidat lžíci nebo dvě medu, cukr získá hezkou vůni.
Naposled jsem dělala i bez sirupu a také všem chutnalo...
Prý basbusa chutná nejlépe uleželá z ledničky, ale to nevím, jelikož se vždy sní hned a já ji nestačím dát ani do ledničky... . :-)

uděláme lepivé těsto(nemixujeme) a dáme na plech

pečeme dozlatova

je to velice rychlá a jednoduchá buchta :-)

dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé