(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Šlehačková bábovka dle mojí mamči

Potřebné ingredience
4 celá vejce, 250 ml šlehačky, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, 1/4 hrnek cukru,2 x 1/4 hrnky hladké mouky.Tuk a strouhanka na vymazání a vysypání formy.Kakao na obarvení třetiny těsta.
Postup přípravy
Šlehačku a vejce šleháme v míse, postupně přidáme vanilkový cukr a normální cukr a pak po troškách vsypeme mouku.Až na konec vsypeme prdopeč.Jednu třetinu těsta si odlijeme do jiné mísy, kam přimícháme kakao a můžeme i trochu rumu na ovonění.Do vymazané a vysypané formy nejdříve vlijeme světlé těsto a necháme si něco na pokrytí tmavého těsta.Pak na světlé těsto navrstvíme tmavé a nakonec světlé.Pečeme v předem vyhřáté troubě .Nehlídám čas, zkouším jestli se těsto nelepí na špejli.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé